Владимир Зографски завърши на 38-о място в състезанието по ски

...
Владимир Зографски завърши на 38-о място в състезанието по ски
Коментари Харесай

Влади Зографски остана на 38-о място на голямата шанца |

Владимир Зографски приключи на 38-о място в надпреварата по ски скок на огромната шанца на Олимпийските игри в Пекин.

Зографски се приземи на 125.0 метра и с получените 112.5 метра не съумя да влезе измежду първите 30, които не престават битката за оценките във втория скок.

Българинът остана на три позиции зад най-хубавото си класиране на огромна шанца на зимни игри в Пьончан 2018, където се подреди 35-и.

Лидер след първия скок със 142.0 метра и 147.0 точки е японецът Рьою Кобаяши, който предходната неделя завоюва златото на дребната шанца.

" Като резултат не съм удовлетворен, само че действително видяно скокът ми беше прекрасен, свърших си работата, бих споделил. За страдание голямото закъснение в скоростта (на засилване) остана, просто освен това състояние няма шансове. Не успяхме да го решим този проблем. Хората даже ме подиграват, че изоставането ми е пагубно и все едно пускам от 4 позиции по-надолу. Не знам. Опитахме, само че нищо не се получи ", изясни Зографски след надпреварата пред Българска национална телевизия.

Той е доста по-доволен от представянето си на дребната шанца, на която се класира 22-и в неделя.

" Като цяло имах съществени шансове на дребната шанца, само че не съумях да направя два положителни скока там. Въпреки това, 22-и резултат е солидно показване. На огромната шанца се видя, че с това закъснение (в скоростта на засилване) просто нямаме никакви шансове. Не успяхме да отстраним казуса и по този начин завършва моето присъединяване ", сподели той.

Зографски изясни, че до края на сезона му предстоят стартове от Световната купа и присъединяване на Световно състезание по ски полети.

28-годишният българин приключи присъединяване си на трета Олимпиада в Пекин, само че надалеч не мисли да завършва.

" Аз съм към момента млад за ски скока. При нас се скача до 40 години, тъй че аз имам време за още три Олимпиади ", сподели той с усмивка.

" Разбира се, виждам първо да се концентрирам върху идващия сезон и не мисля за толкоз напред ", добави Зографски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР