Владимир Путин се развихри. Появи се на фронта и взе

...
Владимир Путин се развихри. Появи се на фронта и взе
Коментари Харесай

Путин се развихри. Летят генералски пагони

Владимир Путин се развихри. Появи се на фронта и взе да къса генералски пагони. Направи огромни рокади.

За всеобщи уволнения на генерали след визитата на Путин на фронта, оповестяват така наречен Z-блогъри, съобщи БЛИЦ. Четирима блогъри и военни репортери пишат за вълна от оставки във висшето управление на съветската войска.
-->
Военният сътрудник Юрий Котенко написа в Телеграм канала си, че с декрет от 20 април Путин е уволнил военачалник Александър Дворников, генерал-полковниците Александър Журавльов и Рустам Мурадов.

Днес от локална медия стана ясно, че след визитата на Путин в окупираните територии в съветското МО са почнали уволнения.

" Озлобени и осведомени за действителната конюнктура, офицерите на терен явно са употребявали опцията да рапортуват на президента за действителните проблеми, до момента в който началството се пробва да замазва ситуацията във всекидневните си отчети, което е закононарушение във връзка с съветския боец ".

Военният сътрудник Александр Сладков удостоверява някои уволнения на генерали. Той твърди, че е отхвърлен и зам.-министърът на защитата, отговарящ за тила, генерал-полковник Михаил Мизинцев. Наричаха го " касапина от Мариупол " поради завладяването на украинския град, след което стана зам.-министър

Сладков, който назовава генерала собствен приятел, отбелязва, че това не е единствената гръмка оставка, а вътре в силовия блок тече несвоевременно изостряне на битките.

„ И аз доста го почитам. Как, какво, защо (са го уволнили) - мъчно е да се допусна. След време ще разберем всичко. Знаете по какъв начин става при нас, служи си човек, всички скърцат със зъби против него (не се оправя, тъп е, краде), само че той все служи, и служи, и ордени дори получава. А различен – цапардоса някого в лицето в ресторант и – смъкваме говсе служи и служи, получава заповеди. А второто ще изпълни нечие лице в ресторант - и долу. Съдба ", написа Сладков.

Генерал Мизинцев стана заместител на Сергей Шойгу по тила през септември м. година, когато смени военачалник Дмитрий Булгаков. Дотогава Мизинцев оглавяваше Националния център за ръководство на защитата (НЦУО). Чуждата преса го наричаше „ касапина от Мариупол “, а локални медии твърдяха, че е управлявал офанзивата против града, въпреки че съгласно самия Сладков Мизинцев не е имал нещо общо с тази интервенция.

На поста тиловак в екипа на Шойгу генералът е бил назначен без никакъв опит в материалното застраховане на армията. Западните източници считат, че той е виновен за бомбардировките против родилния дом в Мариупол и против театъра, в който се бяха скрили деца.

„ Този военачалник трябваше да има напълно друго бъдеще, той е интелектуалец, уредник, не тиловак “, написа военният сътрудник. За интелекта на Мизинцев може да се вършат заключения от изминал запис, прихванат от украинското разузнаване, в който генералът-интелектуалец ругае и наскърбява подчинените си военнослужещи, по тази причина, че не са уволнили някакъв боец, незнайно с какво нарушение.

Мизинцев дава напътствие по какъв начин би трябвало да се постъпва с такива бойци – да се счупи бутилка бира и да им се вкара откъм гърба, а след това това да бъде стоварено на някой скитник.

„ Като излиза през нощта, незнайни го атакуват. Бият го с бирена бутилка по физиономията от самото начало и му наливат в устата още литър. После е в реанимацията, значи би трябвало да бъде открит в реанимацията и да му наврат една разрушена бирена бутилка. И всичко да бъде стоварено на бездомници, бездомниците при опит да си поделят бутилка бира “, дава методически инструкции генералът пред своите подчинени.

Z-каналът " Рибар " твърди, че дружно с Мизинцев е отхвърлен и генерал-майор Олег Горшенин, началник на Националния център по ръководство на защитата.

" Министерството на защитата даваше на управлението на страната дезинформация за положението на армията. Системата за даване на изкривена картина е разрушена отдолу-нагоре ", споделя за локална медия източник, непосредствен до МО.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР