Владимир Путин проведе работни срещи с ръководителите на новите региони

...
Владимир Путин проведе работни срещи с ръководителите на новите региони
Коментари Харесай

Путин определи основните задачи за развитие на новите региони

Владимир Путин организира работни срещи с ръководителите на новите райони на страната. Контекстът на диалозите се разграничава доста от срещите на президента с водачите на други райони. Ставаше въпрос освен за сигурността и отбраната на цивилните, само че и за стартирането на огромни инфраструктурни планове. Така казусът с водоснабдяването в ДНР последователно се взема решение, а Херсонска област се готви да се трансформира в нова житница за Русия.

В четвъртък президентът Владимир Путин организира работни срещи с изпълняващите длъжността ръководители на четирите нови района - Денис Пушилин (ДНР) и Леонид Пасечник (ЛНР), както и Евгений Балицки (Запорожка област) и Владимир Салдо (Херсонска област). Ден преди този момент и четиримата участваха на съвещание на Съвета за сигурност на Русия, на което се обсъждаше обезпечаването на върховенството на закона, реда и публичната сигурност в тези райони.

П ланирано още за тази година “

В диалог с президента Пушилин назова главния проблем на Донбас - обстрелът на ВСУ. Той напомни изпълненото искане на Донецк за усилване на Противовъздушна отбрана и контрабатарейната битка, с помощта на което „ обстрелът е намалял “ към половината. Въпреки това в кварталите “Петровски ” и “Куйбишевски ” на града обстановката към момента е тежка. „ Задачата на всичките ни военни формирования – Министерство на защитата, доброволци, всички – е да няма никакви обстрели. Вече вървят към понижаване “, сподели президентът.

Според Пушилин локалните поданици са обезпокоени за обезпечаването на вода, " защото аварийните резервоари са съвсем всички изпити ". Той описа за осъществените в рекордно къси периоди пусково-наладъчни работи на водопровода от Дон. Не по-малко изострен е казусът с пътищата. През предходната година са ремонтирани 279 километра, двойно повече от предишни интервали. „ За тази година сме възнамерявали още повече – 350 километра пътища, плюс общински пътища – 190 километра “, сподели Пушилин.

Изпълняващият длъжността глава на ДНР помоли президента да помогне за разширението на двулентовия път от Донецк до Успенка, който се смята за съществена връзка с други съветски райони. Хората го назовават " пътят на живота ". „ Моля, направете този път с четири ленти. Не можем другояче. Сега има два и половина-три пъти повече произшествия, в сравнение с в други региони, тъй като хората се пробват да стигнат по-бързо, бързат, изпреварват “, изясни Пушилин.

Президентът даде обещание да помогне, като напомни, че е обсъждал този въпрос с вицепремиера Марат Хуснулин.

Икономистът Иван Лизан акцентира, че въпросът за водоснабдяването е от сериозно значение освен за Донецк, само че и за други градове в района, които не са свързани с водопровода Южен Донбас и канала Северски Донец-Донбас. „ Не чакам в близко бъдеще да се появи непрекъснато водоснабдяване в Донецк и Макеевка, по-скоро графикът за подаването му ще стане по-стабилен. Мащабът на работата е съпоставим с превъзмогването на водната обсада, изключително във връзка с модернизацията на комуналните услуги “, споделя Лизан.

Що се отнася до пътищата, има още доста работа. „ Пропускателната дарба на „ пътя на живота “ е извънредно ниска, макар че от време на време след 2014 година е осъществяван ремонт. Възлите на околовръстното шосе към Донецк не са ремонтирани през последните 10 години, тъй като са на пешеходно разстояние от фронтовата линия. И в същата Макеевка е простоужас с неглавните пътища - невероятно е да отидете на разходка с бебешка количка. Но всичко това ще бъде възобновено “, споделя Лизан.

Всичко е обикновено “

Изпълняващият длъжността началник на ЛНР също сподели, че врагът е почнал да обстрелва републиката по-малко. Пасечник означи, че ВСУ нанасят безредни удари от ХИМАРС по цивилни. „ Ако по-рано техните РСЗО се използваха по обекти, където се намираше боен личен състав и хранилища с ракетно-артилерийско оръжие, в този момент безредни удари по-скоро по цивилните “, добави изпълняващият длъжността шеф на ЛНР.

Иначе съгласно него ситуацията в района е постоянна. „ Всички тези задания, които са избрани за нас с вашите заповеди, указания, ограничения, които би трябвало да осъществим, ние изпълняваме - по образуването на федералните изпълнителни органи, по форматирането на структурите, по организацията, в това число правоприлагащите органи. Всичко върви, всичко е в период, приготвяме всички документи, всичко е в естествен режим “, увери Пасечник.

В същото време един от проблемите на ЛНР е дефицитът на електрическа енергия. „ До есента на предходната година, с помощта на стартирането на Луганската Топлоелектрическа централа в град Щастие, обстановката се промени към по-добро. Но към момента има проблеми с електрическия публичен превоз – трамваите и тролейбусите все ощене се движат в Луганск “, изясни Лизан.

„ От друга страна, в ЛНР и ДНР, за разлика от Запорожка и Херсонска област, започнаха да работят фондовете за индустриално развиване, отпускат се пари. По-специално, заводът за тръбопроводна арматура " Маршал " получи финансиране. Наскоро построихме нов завод и доставяме артикули в Русия. Заводът “Поли-Пак ” за произвеждане на обвивки за салами е с добра продуктивност. Стартира и авиоремонтен цех. Но със Стахановския вагоностроителен цех и “Лугансктепловоз ” към този момент сме зле ”, отбелязва икономистът.

Хората от дълго време не са виждали нещо сходно ”

Временно изпълняващият длъжността губернатор на Запорожка област Евгений Балицки приказва за транспортната инфраструктура на среща с Путин. В началото на диалога той благодари на президента от името на всички казаци за заплащанията. „ Знаете ли, това е доста значимо, тъй като за 30 години по този начин наречена самостоятелност народът не е виждал нищо сходно и не е знаел, че Русия е обществена страна. Благодаря ви доста “, сподели Балицки.

Изпълняващият длъжността губернатор рапортува на президента за образуването на батальона “Судоплатов ”, който към този момент е получил съответния статут. Освен това беше дадено, че лечебните заведения в Запорожка област „ ще бъдат с пъти по-добри, в сравнение с в неосвободените градове “, ще бъдат подготвени експерти и ще бъдат снабдени с съвременно съоръжение.

В същото време Запорожието остава мощен център на машиностроенето, производството на аварийни елементи и хидравлика за селскостопански машини към момента е непокътнато. „ Но пътната обстановка въпреки всичко би трябвало да се усъвършенства. От 2014 година придвижването от запад на изток завърши на границите на ДНР. Съответно пътищата се разпаднаха. Въпреки това, в този момент те последователно пускат нов път, който ще стане авариен вид на федералната автомагистрала Таврида. През него дневно минават от 300 до 700 камиона ”, акцентира събеседникът.

За народа това има доста съществено значение “

Временно изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо стартира диалог с президента с въпроса за газификацията. Като чу от Салдо, че регионът е газифициран единствено на 27%, президентът се изненада: „ Защо по този начин? “. „ Трябва да го повишим “, сложи задачата Путин.

Освен това, съгласно Салдо, в този момент съветските експерти създават инженерната инфраструктура в района, в това число енергийната. Ръководителят на района обърна внимание на обстоятелството, че по-рано там е отивал газ от Украйна. „ Само че газът в последна сметка беше съветски “, отговори Путин с усмивка. В отговор на забележката на Салдо, че там няма различен газ, Путин го поправи: „ Не, има малко. Но най-вече съветски, несъмнено ”.

Действащият губернатор предложи да се зарежда територията откъм Крим, като се постави ново отклонение оттова и по-късно се разпредели газ в целия район. „ Със сигурност ще го създадем “, увери Путин в отговор. „ За хората това е доста значимо, ние го разбираме. И в семействата обстановката ще бъде друга и стопанската система ще се вдигне по напълно различен метод. Ще се понижи цената на електрическата енергия. Всичко ще бъде по-надеждно, по-стабилно ”, добави той.

В канала си в “Телеграм ” Салдо сподели, че президентът е подкрепил решението за създаване на отклонение на основния газопровод от Джанкой до Геническ, с помощта на което цялата лява част на Херсонска област ще бъде снабдена с газ. Според Лизан, построяването на газопровода може да бъде приключено в най-кратки периоди, това се потвърждава от опита от полагането на тръба от Мариупол до Бердянск и по-нататък до Мелитопол.

„ Основното е да имаме задоволително потенциал за произвеждане на газ. В региона няма огромни консуматори, защото няма огромни промишлени уреди, като се изключи няколко консервни завода ”, акцентира икономистът.

Експертът също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че по време на срещата Салдо също помолил Путин да помогне за основаването на селскостопански клъстер, за което ще са нужни към 25 милиарда рубли, които би трябвало да се изплатят след две години. Според настоящия губернатор 95% от левия бряг на Херсонска област е селскостопанският бранш. „ Селското стопанство е основано, само че има дефицит на зеленчукови складове и хладилници. Има такова предложение: да тръгнем по пътя на създаване на агроклъстър, който да включва преправка, предпазване и по-нататъшен превоз “, сподели и.д.

„ Създаването на агроклъстър ще бъде печеливш план “, склонен е Лизан. “Но за това е належащо да се основат мощности за преправка и предпазване на реколтата. Основният проблем е, че локалните производители на плодове и зеленчуци са едри и междинни фермери. Те са привикнали да работят настрана и да не взимат заеми. Следователно ще би трябвало по някакъв метод да ги комбинираме в асоциации ”, добавя той.

Херсонска област е житницата на Русия “

Павел Данилин, шеф на Центъра за политически разбори и обществени проучвания, също е уверен, че планът за създаване на агроклъстър ще бъде осъществен, в случай че се обезпечи сигурност и териториите бъдат разминирани. „ Херсонска област ще стане житницата на Русия “, уверен е Данилин.

Политологът означи още, че жителите на новите региони са изложени на смъртна заплаха всеки ден и с цел да бъдат предпазени, се организира СВО. Поради тази причина, апропо, срещите на президента с краткотрайните ръководители на нови райони се разграничават доста от срещите с ръководителите на други субекти на федерацията.

„ Жителите на Белгород, Брянск, Курск също са обстрелвани, само че няма такава степен на заплаха, както в новите райони. И несъмнено, те би трябвало да бъдат възобновени. В доста от тях военните дейности преди малко са завършили или към момента не престават “, споделя Данилин.

Той особено означи решението на казуса с водоснабдяването на ДНР. „ Най-после водопроводът на Донецк е цялостен с вода. Но неналичието на добра вода е голям проблем от няколко години, уточни специалистът. „ За страдание, заради нападателната политика на американците и техните съдружници, към момента не е допустимо да се подсигурява цялостната сигурност на жителите на новите райони. Президентът е доста обезпокоен от това, което се вижда от днешните срещи. Но този проблем ще бъде решен. "

Трябва да се означи, че предходния ден имаше точни данни за напредъка на възстановителните работи в нови райони. Това заяви Марат Хуснулин в своя канал в “Телеграм ”. Така сега са възобновени или издигнати повече от 1500 хиляди къщи, повече от 1300 учебни заведения и 1230 детски градини. 415 здравни заведения започнаха да работят в естествен режим. Ремонтирани са над 830 км пътища и 18 други уреди. „ И това е единствено част от работата, ние ще продължим да се развиваме “, увери Хуснулин.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР