Владимир Путин подписа указ № 962, който на практика обявява

...
Владимир Путин подписа указ № 962, който на практика обявява
Коментари Харесай

Олексий Данилов: Путин на практика обяви война на Казахстан и Молдова и зачеркна Беларус

Владимир Путин подписа декрет № 962, който на процедура афишира война на Казахстан, Молдова и поставя завършек на връзките с Беларус. Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов.

Путин сподели, че всички жители на тези страни могат да получат съветски паспорти и надлежно след тази процедура Москва може да каже, както беше в Крим и Донбас, че пази съветските жители, които имат съветски паспорти и приказват на съветски език.

FREEДОМ разяснява в публикация точно връзките сред Русия и Казахстан. Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев намерено изрази несъгласието си с съветския президент и непосредствено съобщи на диктатора, че не признава псевдорепубликите в Донбас и съветската окупация на Крим.

Междувременно съветската агитация губи своите позиции в Казахстан. Още 10 телевизионни канала на страната-агресор към този момент са недостъпни за казахстанските фенове. Това е третото сходно решение на телевизионни оператори през последните месеци.

Подобни решения потвърждават, че Казахстан се пробва да се дистанцира от Кремъл, който понякога прибягва до хибридни закани, в това число и против Астана.

„ На фона на продължаващата експанзия на Русия против Украйна и успеваемостта, с която Украйна съумя да се опълчи на голямата съветска войска, сподели на тези страни (от ОДКБ), че гласът им има значение. Не толкоз от дълго време имаше среща в Казахстан, когато президентът на страната за първи път на среща с Путин стартира срещата на казахски, макар че нормално го правеха на съветски. Това също е проява, че страните желаят своя суверенитет, своята самостоятелност и терористът Путин не е техен другар “, сподели Егор Куроптев, шеф на фондация „ Свободна Русия “ в Южен Кавказ.

Казахстан обаче към момента не е подготвен да се конфронтира намерено с Русия, пишат Факти. Целта му е да резервира независимостта, настояват специалисти. Астана не дава директна военна помощ на Москва, а жителите на Казахстан, воювали против Украйна, получават присъди от съдилищата. В същото време през Казахстан Русия получава глобени артикули, в това число електронни съставни елементи за оръжия. А стопанските системи на двете страни, изключително в енергийния бранш, към момента остават взаимозависими.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР