Владимир Путин печели над 76% от гласовете на вчерашните президентски

...
Владимир Путин печели над 76% от гласовете на вчерашните президентски
Коментари Харесай

Владимир Путин печели над 76% от гласовете на президентските избори в Русия

Владимир Путин печели над 76% от гласовете на вчерашните президентски избори в Русия. Това сочат резултати от обработката на 90 на 100 от протоколите на изборните комисии. Избирателната интензивност през вчерашния ден е била 67 на 100.

 Първи мнения след успеха на Путин на президентския избор Първи мнения след успеха на Путин на президентския избор
След днешните избори без конспирация Путин ще остане президент на Русия до 2024 година, отбелязва Франс прес. Ройтерс показва, че тогава той ще бъде на 71 год...

Повече от 55 милиона руснаци са дали своят вот в поддръжка на Владимир Путин на президентските избори в Русия през вчерашния ден, съгласно данни на Централната изборна комисия. В проценти резултатът е над 76 на 100.

Междувременно новият остарял държавен глава отвърна шеговито на журналистически въпрос дали ще се състезава за още един президентски мандат след 2024 година
Владимир Путин: Нека пресметнем. Мислите ли, че ще остана на власт, до момента в който стана на 100 години? Не, не!
Сред останалите претенденти на тези избори единствен 10-процентната преграда мина претендентът на комунистите Павел Грудинин с 12 на 100 от гласовете, трети е Владимир Жириновски с съвсем 6%, а единствената жена-кандидат Ксения Собчак получава едвам 1,5%.

Тепърва се чакат реакции от вота, само че ето по какъв начин посрещнаха новината в най-източната точка на Русия. Жителите на полуостров Камчатка наподобяват щастливи от предизвестената победа на Путин.

Валентина Белятская, локална жителка: Мисля, че той е единственият, който може да обезпечи непоклатимост на страната. Той е добър президент, доста добър, гласувах за него.

Все отново не всички са впечатлени от преизбирането на Путин.

Константин Бушков, локален гражданин: Изглежда никой не желае смяна. Хората толкоз са привикнали и си мислят, че по-лошо няма да стане, по тази причина си споделят дано да му дадем още власт.

След успеха си на вчерашните президентски избори Владимир Путин ще ръководи още 6 години.
 © Българска телеграфна агенция  Победа на Путин на президентските избори в Русия Победа на Путин на президентските избори в Русия
Владимир Путин беше избран отново за президент на Русия. На Манежния площад в Москва довечера се организира величествен концерт, а доскоро и спечелилия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР