Владимир Путин обяви военно положение за анексирани от Украйна области

...
Владимир Путин обяви военно положение за анексирани от Украйна области
Коментари Харесай

Путин въведе военно положение в анексираните територии

Владимир Путин разгласи военно състояние за анексирани от Украйна области Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. В свое изказване той разгласи и други ограничения - въвеждане на нараснала степен на паника в централните (включително Москва) и южните федерални окръзи; за пограничните с Украйна региони се вкарва междинна степен на реагиране: всички останали са в режим на базова подготвеност.

Целта на всичко това е да се поддържат военните дейности в Украйна. Путин се стимулира с вероятни диверсии от страна на украински групи. До няколко часа Съветът на федерацията ще утвърди издадения от президента декрет. Местните управляващи имат 3 дни да се реорганизират.

 

ЩО Е ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ?

Военното състояние значи, че украинците, живеещи на съответните територии, могат да бъдат наложително интернирани. Законът планува такова опция във връзка с жители на страни, с които Русия има спор. Освен това правата и свободите на жителите, както и активността на разнообразни организации могат да бъдат лимитирани. Имотът може да бъде иззет от хората с следващо заплащане от страната на неговата стойност. Жителите могат да бъдат краткотрайно преместени в по-безопасни региони. Законът за военното състояние планува специфичен режим за влизане и овакантяване на територията. В изискванията на военно състояние се прекратява активността на политически партии, публични и религиозни сдружения, които организират агитация и пропаганда. Митингите и стачките са неразрешени.

Също по този начин хора могат да бъдат включени в „ осъществяване на работа за потребностите на защитата, унищожаване на следствията от потреблението на оръжия от съперника, възобновяване на развалени (унищожени) стопански уреди, системи за поддържане на живота и военни уреди “.

По време на военно състояние е неразрешена продажбата на алкохолни питиета. Въвежда се " военна цензура ". Властите ще наблюдават пощенските колета и известията в интернет, както и ще наблюдават телефонните диалози. Засилен надзор върху медиите.

Жителите също по този начин могат да бъдат наложително мобилизирани. Но това изисква обособен декрет на президента.

 

КАКВО ОЗНАЧАВА ПОВИШЕНА СТЕПЕН НА ТРЕВОГА И НА РЕАГИРАНЕ

Част от ограниченията в тези етапи са: укрепване и контролиране с нараснало внимание обекти на инфраструктурата, военни уреди, държавни и публични институции. Може да бъде въведен специфичен режим на работата им, в това число за потребностите на защитата. Възможно е да се ограничи придвижването на моторни транспортни средства.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР