Владимир Путин обясни, че решението на организацията ОПЕК+ да намали

...
Владимир Путин обясни, че решението на организацията ОПЕК+ да намали
Коментари Харесай

Путин посрещна президента на Обединените арабски емирства

Владимир Путин изясни, че решението на организацията ОПЕК+ да понижи международното произвеждане на нефт е било осъществено, с цел да се подсигурява непоклатимост на енергийните пазари. Намаляването на добива на нефт с 2 милиона барела на ден, което бе подложено на критика остро от Запада, ще увеличи цените и мнозина считат, че то ще помогне на Русия да финансира военните си дейности в Украйна. 

Руският президент Владимир Путин се срещна с сътрудника си от Обединените арабски емирства в Санкт Петербург. Срещата идва дни откакто ОПЕК+ реши да понижи международния рандеман на нефт с два милиона барела дневно - най-голямото редуциране от началото на пандемията от COVID-19.

 
Ние работим интензивно в границите на ОПЕК+... Знам вашата позиция. Нашите дейности не са ориентирани против никого. Нашите дейности са целенасочени за гарантиране на непоклатимост на международните енергийни пазари.
Владимир Путин – президент на Русия

Шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, който е и емир на Абу Даби, означи, че стопанската система на страната му е съумяла да преодолее пандемията от COVID-19.

 
Въпреки тежките стопански условия, успяхме да реализираме доста. Увеличихме комерсиалния си оборот от 2.5 милиарда на 5 милиарда $.
шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян – президент на ОАЕ

Обединените арабски емирства поддържат неутрална позиция във връзка с войната в Украйна, въздържаха се при гласоподаване в Организация на обединените нации, което осъжда нашествието още първоначално ѝ.

Арабската страна промени позицията си предишния месец, когато поддържа резолюция на Съвета за сигурност, която осъжда анексията от Москва на части от Украйна.

Позицията на Абу Даби отразява новия международен ред, в който връзките със Съединени американски щати са също толкоз значими, колкото тези с Москва и Пекин, считат анализатори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР