Владимир Илиев започна много силно новия сезон за Световната купа

...
Владимир Илиев започна много силно новия сезон за Световната купа
Коментари Харесай

Илиев остана на един изстрел от Топ 3 в биатлона

Владимир Илиев стартира доста мощно новия сезон за Световната купа по биатлон. В първата самостоятелна дисциплинираност - спринт на 10 км в Йостерсунд (Шв), 32-годишният троянчанин се класира 10-и, като единствено един изстрел го лиши от място на почетния подиум.

Илиев се движеше в челото, само че позволи две неточности в стрелбата от състояние прав и финишира с 36 сек. закъснение от спечелилия и притежател на Световната купа Йоханес Бьо (Нор). Топ 3 допълниха баткото на Йоханес - Тарей Бьо (на 17 сек. пред Илиев), и Матвей Елисеев (Рус, на 16.1 сек. пред българина). Една наказателна обиколка от 150 м в допълнение ски тичане нормално лишава 20-ина секунди, което значи, че международният вицешампион на 20 км самостоятелно Илиев имаше отличен късмет за подиум.

Още двама от нашия отбор се класираха измежду първите 50. Антон Синапов (2 гр.) е 42-ри, на 1:56.3 мин. от спечелилия, а Димитър Герджиков (1 гр.) е 44-ти, на 1:57.9. Изненадващо едва ски тичане сподели другият ас в тима ни - Красимир Анев, който направи две неверни стрелби, само че приключи чак на 2:05.2 мин. от Бьо, т.е. беше по-бавен минута и половина от Илиев със ските.

При дамите в спринта на 7.5 км на първо време от българките е годеницата на Илиев - Милена Тодорова (3 гр.), която е 76-а, на 2:52 мин. от победителката Доротея Вирер (Ит, 1 гр.). 21-годишната Мария Здравкова (2 гр.) е 81-ва, на 3:06.6, а Даниела Кадева (3 гр.) е 93-та, на 3:41.4 измежду приключилите 105 биатлонистки.

В първия ден в Йостерсунд смесената ни щафета (Илиев, Анев, Тодорова и Здравкова) приключи 17-а, на 4:19.5 мин. след квартета на Италия, който бе най-бърз. А в индивидуалната смесена щафета Даниела Кадева и Антон Синапов са 15-и, на 3:30.1 от шведския дует Хана Йоберг и Себастиан Самуелсон, който завоюва пред родна аудитория.

Днес и на следващия ден биатлонистите имат почивни дни в Йостерсунд. Следват самостоятелните надпревари на 20 км при мъжете (в сряда) и на 15 км при дамите (в четвъртък). В събота са мъжките щафети на 4х7.5 км, а в неделя женските на 4х6 км.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР