Влада Николченко е изключена от украинския национален отбор по художествена

...
Влада Николченко е изключена от украинския национален отбор по художествена
Коментари Харесай

Отстраниха Влада Николченков от националния отбор на Украйна по художествена гимнастика

Влада Николченко е изключена от украинския народен тим по художествена гимнастика, оповестява " Tribuna.com ", базирайки се на изявление на изпълняващия активността министър на младежта и спорта на страната Матвей Бидни.

Причина за това решение е обява на гимнастичката в Инстаграм, в която тя афишира, че " ненавижда " Полша и хората, живеещи в страната ".

Украинската федерация по гимнастика е образувала дисциплинарно дело против нея поради това изявление.

" Всеки състезател от украинския народен тим, който има достойнството да показва страната пред света, би трябвало да е наясно със своята отговорност. Във време, когато президентът и държавното управление на страната поставят невероятни старания на интернационалната сцена, консолидират поддръжката на други страни, нашата задача е да покажем на света, че украинците са зрял, богат, умен народ, заслужен да бъде пълновръстен член на цивилизовано общество. При тези условия общественото прочувствено обръщение, което някогашната националка си разреши, е нездравословно за страната ни, недопустимо и не може да остане без нашата реакция ", съобщи Матвей Бидни.

20-годишната Влада Николченко е бронзова медалистка на бухалки от европейското и международното състезание по художествена гимнастика през 2019-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР