Вкус за милиони, оттам и името - милионерски пайНеобходими Продукти●

...
Вкус за милиони, оттам и името - милионерски пайНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Милионерски пай

Вкус за милиони, оттова и името - милионерски къс

Необходими Продукти

● кондензирано мляко - 1 кутия (397 г)
● лимонен сок - 1 лимон
● кокос - 60 г
● ананас - 200 г части на кубчета изцедени от компот
● череши - 1 ч.ч. Мараскино
● орехи - 1 ч.ч. смлени на по - едри късчета
● сметана - 200 мл висок %, животинска
● бисквити - 175 г Petit Beurre
● масло - 100 г разтопено

Начин на подготвяне

Тортена форма с преносимо дъно с диаметър 20 см; 1 ч.ч. - 200 г

В блендер се смилат бисквитите. Маслото, разтопено и на стайна температура, се прибавя и се завърта за 2-3 оборота, до хубаво разбъркване.

Бисквитената примес се изсипва в тортената форма, дъното се заглажда с дебела чаша, а в профил се прави ръб. Оставя се в ледник.

Сметаната се разрушава до твърди върхове. Прибавя се и кондензираното мляко и се разбърква с шпатула. Към сместа се прибавят частите ананас, кокосът, лимоновият сок, черешите, нарязани на половинки, смлените орехи.

Сместа се изсипва върху бисквитения блат, заглажда се.

Отгоре по избор се шприцоват розички от сметана и се слага във всяка розичка по една череша Мараскино. Оставя се в ледник минимум за 4 часа. Сервира се на тортени части.

Милионерският къс е подготвен.

Череши Мараскино се подготвят елементарно още напролет: череши - 500 г; алкохол най-малко 42 % - 400 мл; захар 100 г; вода - 150 мл

Подбират се твърди череши с дръжките. Всяка череша се набожда с игла. От водата и захарта се подготвя сироп, който би трябвало да ври към 10-12 мин. Плодовете се подреждат компактно в буркан и се заливат с горещия сироп. Затварят се компактно и преседяват по този начин за 1 нощ.

След това се заливат с алкохола, още веднъж се затварят компактно и по този начин се оставят за към 2 месеца. След това време черешите към този момент са подготвени за прилагане. Те са с прелестен усет и би трябвало да са мощно хрупкави.

Забележка: Ползвала съм подготвени череши Амарена.

Много елементарен и бърз къс с прелестен лек кисело-сладък усет на ананас, кокос и хрупкава череша и допълнение от нежна сметана.

Инфо: Delicious Food

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР