Визионерски и изпълнен с характер: Opel Astra печели наградата в

...
Визионерски и изпълнен с характер: Opel Astra печели наградата в
Коментари Харесай

Създаден за успех: Opel Astra спечели наградата Red Dot 2023

Визионерски и изпълнен с темперамент: Opel Astra печели премията в категорията „ Продуктов дизайн “.
Експресивен: Дързък и изчистен дизайн носещ новото лице на марката Opel Vizor
Фокусиран върху най-важното: Напълно дигитален и подсъзнателен кокпит Pure Panel
Победителят: Astra прибавя премията Red Dot към възходящия лист от оценки

Opel Astra впечатлява от пръв взор – както като модел с пет порти, по този начин и като комби Astra Sports Tourer. Твърдение, с което интернационалното експертно жури на премиите Red Dot е изцяло според. Експертният панел, състоящ се от 43 съдии тази година, награди бестселъра от компактния клас от Рюселсхайм с премията Red Dot 2023 в категорията „ Продуктов дизайн “. Това прибавя още една премия към възходящия лист от самопризнания за Astra. Моделът, който завоюва „ Златен волан 2022 “, беше определен за „ Семеен автомобил на годината 2022 “, а самостоятелното експертно жури на „ German Car Awards “ (GCOTY) гласоподава Astra за „ Компактен автомобил на 2023 година в Германия ".

„ Нашата дръзка и изчистена от непотребни елементи дизайнерска философия в действителност се откроява в последното ни потомство Opel Astra. Като всеки нов модел на Opel, Astra идва с изразителното лице на марката Opel Vizor и съчетава новаторска технология с прочувствен дизайн. На този принцип разработихме и интериора на колите. Напълно цифровият Pure Panel може да се ръководи интуитивно и е фокусиран върху най-важното “, съобщи вицепрезидентът по дизайн на Opel Марк Адамс.

Дързък, явен, експресивен: Дизайнът на Astra се откроява в компактния клас
Сегашната Astra се предлага и с беземисионни plug-in хибридни задвижвания, като скоро се чака изцяло електрическия автомобил Astra Electric, която също ще се отличава със своя дизайн и изчистени линии. Opel Vizor (новото лице на марката, показано за първи път в модел Mokka и централният екстериорен дизайнерски елемент) следва концепцията на Opel Compass, в която отвесната и хоризонталната ос – острата дипла на предния похлупак и криловидната графика на дневните светлини – се пресичат с емблемата на Opel Blitz в средата. Простирайки се по дължината на предната част на модела, правейки новата Astra да наподобява още по-широка, Vizor интегрира технологии като опционалните ултратънки Intelli-Lux LED® фарове и предната камера на системата Intelli-Vision. Погледната в профил Astra наподобява спортна и динамична с помощта на очебийно наклонената напред С-колона.

Отзад дизайнерската идея на Opel Compass се повтаря от централно инсталирания Blitz лого, отвесно разположения високо инсталиран стоп-фар и задните светлини (енергоспестяващи LED, както и всички външни светлини). Емблемата на Blitz служи за отваряне на вратата на багажника, която е направена от най-съвременен композитен материал. Тази технология е освен лека и здрава, само че също по този начин разрешава прецизното осъществяване на дизайнерски елементи каквито са тънките задни светлини.

Дигитален и с взор в бъдещето: Интуитивно управляваният, изчистен от непотребни елементи кокпит Pure Panel
Германската точност и баланс са приложени в интериора, който е скок във времето. Отличителен акцент е най-новото потомство на Pure Panel. Този съвременен дигитален кокпит включва два 10-инчови екрана, интегрирани в таблото. Аналоговите принадлежности са оставени в историята в новата Astra. Благодарение на особено покритие стъклото се защищава от отблясъци, които биха попречили на лидера. Дизайнът включва козирка над екраните, която в допълнение усъвършенства високотехнологичната функционалност и атмосфера в интериора.

Дизайнерите и инженерите на Opel са се погрижили да подсигуряват, че лидерът получава цялата нужна информация и потребни варианти за работа, само че не е съкрушен с непотребни данни или функционалности. С бутони, направени под формата на клавиши, Pure Panel реализира най-благоприятен баланс сред цифровизация и интуитивна работа, детоксикирана от непотребни копчета и лостове и без нужда от голям брой подменюта. „ Визуална детоксикация “ е основната дума тук. В композиция с висококачествените и точно проектирани ергономични дейни седалки, сертифицирани от AGR, Astra предлага съвременна атмосфера за съвършено чувство и усещане в интериора и екстериора.

Награда Red Dot: акценти в дизайна с повече от 60 годишна история
Новият модел Opel Astra уголемява дългата поредност от носители на премията Red Dot от Рюселсхайм. Множество други модели на Opel са получавали влиятелната премия. Като един от най-големите международни състезания за дизайн, премията " Red Dot Award " отдава самопризнание за реформаторски дизайн в категориите " Продуктов дизайн ", " Марки и информационен дизайн " и " Дизайн идея " повече от 60 години. През 2023 година експертното жури оцени модели и артикули от 60 страни и справедливо номинира Opel Astra.

[1] AUTO BILD издание 45/2022 и BILD am SONNTAG издание 46/2022, категория за „ Най-добър автомобил до €50 000 “.
[2] „ СЕМЕЕН АВТОМОБИЛ на 2022 година “ от AUTO Straßenverkehr, категории „ Дизайн “ и „ Технология “ (до €25 000).
[3] „ Германски стилен автомобил на годината “ (категория стилен клас, до €30 000).

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР