Вицепрезидентът на Бразилия Амилтон Моурао призна вчера загубата на Жаир

...
Вицепрезидентът на Бразилия Амилтон Моурао призна вчера загубата на Жаир
Коментари Харесай

Бразилският вицепрезидент призна загубата на Болсонаро

Вицепрезидентът на Бразилия Амилтон Моурао призна през вчерашния ден загубата на Жаир Болсонаро - три дни след оповестяването на изборните резултати и на фона на продължаващите митинги против успеха на левия претендент Луиз Инасио Лула да Силва, съобщи ДПА.

" Няма смисъл да мрънкаме повече - загубихме играта. Няма от какво да се оплакваме ", съобщи някогашният военачалник от армията Моурао пред в. " Глобо ". Той добави, че не има вяра да е имало изборни измами. Болсонаро получи 49,1% на изборите в неделя и загуби с дребна разлика от Лула, който завоюва 50, 9% от гласовете, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във вторник, в първото си изказване след гласуването, Болсонаро не загатна загубата си и не поздрави Лула, а за следващ път се усъмни в изборната система. В послание към последователите си нощес Болсонаро въпреки всичко прикани протестиращите трети ден против успеха на Лула с пътни блокади да прекратят демонстрациите, откакто в началото изрази схващане за дейностите им. " Затварянето на автомагистрали в Бразилия попречва свободното напредване на хората ", сподели той във видео, оповестено в Туитър. " Трябва да почитате правото на придвижване на останалите - да не приказваме за вредите за нашата стопанска система ", добави той, само че въпреки всичко загатна, че митингите по площади и на други публични места " са част от демократичната игра ".

Пътната полиция в Бразилия записва чера следобяд 150 пътни блокади в разнообразни елементи на страната, оповестява новинарският уебсайт G1. До момента полицията е премахнала 688 блокади. Многобройни последователи на Болсонаро стачкуваха през вчерашния ден пред казарми из цялата страна и призоваваха военните да се намесят след успеха на Лула, осведоми в. " Фоля де Сао Пауло ". " Не е допустимо Лула да е събрал толкоз доста гласове след свадите за корупция и престоя в пандиза. Трябва да е машинация ", съобщи за ДПА протестиращ от Рио де Жанейро.

Междувременно стотици последователи на Болсонаро подвигнаха ръце в хитлеристки привет и пяха националния химн на митинг пред казармите в Сао Мигел до Оуеште в Южна Бразилия, заяви телевизия " Глобо ". Прокуратурата в бастиона на Болсонаро - щата Санта Катарина, съобщи, че стартира следствие. Възхваляването на нацисткия режим и потреблението на нацистки знаци е закононарушение в Бразилия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР