Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира предстоящото въвеждане на ВАР

...
Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира предстоящото въвеждане на ВАР
Коментари Харесай

Емил Костадинов: Тежка десетдневка за нас и за българския футбол

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов разяснява идното въвеждане на ВАР системата в efbet Лига. Обучението на съдиите ще започва на 20 октомври. Той разяснява и положението на националния тим и какво би трябвало да се промени, с цел да стане българският футбол още веднъж фактор в Европа.

" Това, което бяхме дали обещание върви по проект, желая с тази система да спре оправданията със съдийството в случай че може. В последните години постоянно съдията е отговорен, поисквам ви сполучлива работа, тъй като няма да е леко. Това, което зависи от нас като управление, ще бъде направено ", разяснява Костадинов.

" Аз не съм корав последовател на това, тъй като човешкият фактор е най-съществен, само че обстановката в Европа и у нас я постанова, нека това успокои и футболните хора в България, че всички отсъждания са верни ", добави той.

" Тежка десетдневка за нас и за българския футбол, тежко е. Просто би трябвало да създадем по този начин, всички хора да гледат в една посока и да се работи вярно, в последните години единствено си ги приказваме тези неща. Едни се оправдават с футболния съюз, други се оправдават с клубовете, в последна сметка футболистите се раждат в клубовете, построяват се там, това е цялост от неточности на всички нас, би трябвало да се работи в една посока, с цел да може българският футбол да бъде фактор в Европа ", разяснява още той.

" Всеки може да си приказва каквото желае, Конгресът си е конгрес, всеки има хрумвания. Системата ВАР ще успокои футболните хора. Националният отбор има още два мача, по-късно ще извикаме треньора да каже своята оценка за работата, и ще решим. Някои от футболистите идват в националния тим единствено когато имат потребност, когато би трябвало да бъдат трансферирани, да бъдат продадени. Това ми прави усещане, тъй като много години съм към националния тим. Има неточности, които би трябвало да се оправят ".

" Мисля, че е пристигнало времето, младежкият отбор потвърди, че има качества, играли са на Европейско състезание до 19 години, били са най-големите тимове в Европа, в случай че играят постоянно в клубовете си ще вдигнат равнището ", разяснява още Костадинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР