Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с премиера на Тунис Неджля

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с премиера на Тунис Неджля
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова разговаря с премиера на Тунис

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с премиера на Тунис Неджля Буден.

В рамките на XVIII Среща на върха на Франкофонията на тунизийския остров Джерба Илияна Йотова и Неджля Буден разискаха общите за двете страни проблеми, главен от които е засилената емиграция на млади и образовани хора.

България е една от първите страни, признали независимостта на Тунис. През 2021 година бяха маркирани 65 години от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни. По програмата за развиване България е финансирала построяването на детска градина в Тунис. Йотова и Буден показаха вяра след образуването на постоянно държавно управление в България да проработи смесената икономическа и комерсиална комисия сред двете страни, чието последно съвещание се е провело през 2010 година

На срещата вицепрезидентът на България и министър председателят на Тунис разискаха и следствията от продължаващата война в Украйна и подбудения от нея снабдителен дефицит. Тунис изпитва усложнения с вноса на зърнени култури.

Неджля Буден е освен първата жена, която заема поста министър-председател Тунис, а въобще в страна от Арабския свят. Разговорът й с вицепрезидента Йотова продължи повече от плануваното протоколно време.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР