Вицепрезидентът Илияна Йотова също застана срещу изказването на руския патриарх

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова също застана срещу изказването на руския патриарх
Коментари Харесай

И Йотова застана срещу изказването на руския патриарх

Вицепрезидентът Илияна Йотова също застана против изявлението на съветския патриарх Кирил в края на визитата му за 3 март у нас. " Тонът на съветския патриарх Кирил беше непредвиден и недопустим. За мен обаче е по-важно по какъв начин българските институции реагираха на това, което се случи на срещата. Реакцията на президента беше точна, невъзмутима и с ясни послания”, разяснява тя пред Нова телевизия абсурда, който се развихри след гостуването на съветския патриарх у нас. " Ние сме страна, която е признателна към всеки, който е взел участие в тази война и който е дал живота си за свободата на България”, добави Йотова.

Според нея продължението на абсурда в съветските медии явно води към една предизборна акция в Русия. " Със сигурност тази реакция на съветския патриарх е провокирана, може би поради неувереното ни отношение през годините на тематика Русия. Но въпреки всичко този звук за мен остава недопустим и считам, че президентът отговори както би трябвало – без влизане в прочувствени спирали, изрично и ясно”, сподели още вицепрезидентът.

" Първите уроци, които получава един депутат, е по какъв начин се приема едно духовно лице. Поклонът пред съветския патриарх е реверанс и почитание към съветската черква. Тя е в основата да я има Освободителната война ", разяснява Йотова рецензиите по неин адрес за метода, по който се е държала при посрещането на съветския патриарх.

Предстои Илияна Йотова да изнесе лекция по отношение на бъдещето на Европейския съюз (ЕС) другата седмица пред института " Жан Моне " в Швейцария. " Имам своите рецензии към това, което съставлява Европейски Съюз през днешния ден. Ще бъда задоволително откровена, с цел да приказваме по тези тематики. Не съм оптимист за това по какъв начин ще наподобява той след няколко години – от метода, по който действат институциите; през метода, по който се взимат решения; до бъдещето на финансите на Европа”, съобщи Йотова.

Относно европредседателството ни тя разяснява, че липсва българската позиция, която е отстоявана в подтекста на ползите на българските жители във връзка с финансовата политика, по тематиката сигурност, както и във връзка с това по какъв начин изобщо ще действа Европейски Съюз. Тя разясни, че това, че има сериозен взор към метода, по който наподобява Европейски Съюз, не значи, че го отхвърля. " Най-сериозните поддръжници на Европейски Съюз сме хора, които желаеме промяна”, разясни вицепрезидентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР