Вицепрезидентът Илияна Йотова не смята, че страната отива към предсрочни

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова не смята, че страната отива към предсрочни
Коментари Харесай

Йотова: Нямаме нужда от нови избори, а от политическа стабилност

Вицепрезидентът Илияна Йотова не счита, че страната отива към предварителни парламентарни избори. С всички средства би трябвало да се опитаме да отдалечим политическата рецесия в страната. Най-малкото, от което има потребност България, е политическата стабилизация, а не нови избори, разяснява тя в отговор на въпрос на News.bg. преди началото на Деветия конгрес на КНСБ.

Йотова обаче не вижда нищо направено от държавното управление като мярка, която да подкрепя хората, които афишират банкрути, и тези, които едвам свързват двата края, в това число и пенсионерите.

На въпрос съответни ли са ограниченията във връзка с приходите на хората, с цел да бъдат понижени цените на продуктите, Йотова съобщи: " Все още не. "
анкета
Задават ли се отново предварителни избори?
Да Да, а не би трябвало Не, писна ми Не, всичко е наред Нямам мнение
Да

Да, а не би трябвало

Не, писна ми

Не, всичко е наред

Нямам мнение

Тя чака премиера Кирил Петков да се върне от Съединени американски щати и ограниченията, които са били начертани на съдружния съвет, да бъдат разисквани в политическите обединения. Това, което няма е цялостна стратегия за подкрепяне на хората в най-окаяното състояние, най-уязвимите, както и за бизнеса. Няма страна в Европейски Съюз, която към този момент да не е съставила такава стратегия, единствено България към момента не е, разкритикува изпълнителната власт вицепрезидентът.

Във връзка с приемането на еврото през 2024 година и въпросът дали това е действителен период, Йотова означи, че България би трябвало да извършва уговорките си . Самият Европейски съюз е много запазен по повод приемането на нови страни в Еврозоната, посочи тя.

Йотова подсети, че и преди коронавирус рецесията се заговорило за доста задълбочена промяна в самата Еврозона. Трябва да се види какви са изискванията, дали България извършва критериите по тази причина, а най-важният критерии за влизане в клуба на богатите страни е инфлацията, уточни Йотова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР