Вицепрезидентът Илияна Йотова, която днес участва дискусионна среща "България 2019

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова, която днес участва дискусионна среща "България 2019
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Първият шанс за пакета Мобилност беше пропуснат

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която през днешния ден взе участие дискусионна среща "България 2019 – Нови хоризонти: Съмнения, очаквания, вероятности ", разяснява пред публицисти вчерашното гласоподаване, при което единствено два гласа не доближиха за отлагането на гледането от Европейския парламент на оспорвания в България и още няколко страни законодателен пакет за разпоредбите за интернационалните автопревози, прочут като пакета "Мобилност ", съобщи кореспондент на Novini.bg

Вчера пропуснахме една опция. Винаги може някой да закъснее, по тази причина авансово би трябвало да се подсигурят гласове. В сряда, преди пакетът да влезе в програмата, още веднъж може да бъде поискано отсрочване, тъй като са импортирани над 1500 промени, без всички депутати да са се срещнали с тях. Затова има действително съображение да бъде поискано отсрочване. Лошото е, че първият късмет беше пропуснат, съобщи Йотова.

Жалко е, абсурдът с жилищата да измества такива значими тематики. Преди дни разясних абсурда, би трябвало да изчакаме решението на Бойко Борисов като министър председател и ръководител на ГЕРБ, уточни вицепрезидентът.

На въпрос има ли политическа рецесия в България, вицепрезидентът изясни, че детайли на политическа рецесия има от напускането на Българска социалистическа партия на Народното събрание. Не може всеки ден кворумът да е под въпрос. Не е ясно законите, които се одобряват, с каква полемика се одобряват. Те не се отнасят за 240 депутати, а се вършат за всички жители в България. Затова без полемика, при провесен кворум, законодателната активност на Народното събрание не е безапелационна, сподели още Илияна Йотова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР