Вицепрезидентът Илияна Йотова и представителят на УНИЦЕФ за България д-р

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова и представителят на УНИЦЕФ за България д-р
Коментари Харесай

Вицепрезидентът обсъди с представител на УНИЦЕФ насилието над деца

Вицепрезидентът Илияна Йотова и представителят на УНИЦЕФ за България доктор Джейн Муита разискаха казуса с насилието над деца и политиките за предварителна защита.

Според представителя на УНИЦЕФ съществена стъпка към предварителната защита на насилието са положителната осведоменост и надеждните данни въз основата, на които да се образуват политики.

Резултатите от национално представително изследване, поръчано от детския фонд на Организация на обединените нации, сочи, че всяко второ дете, претърпяло някаква форма на принуждение до 18 години, а най-често срещаното принуждение е прочувственото. Насилието в учебно заведение продължава да е измежду главните проблеми, с които се сблъскват децата и родителите.

Вицепрезидентът Илияна Йотова и Джейн Муита разискаха и следствията от пандемията и ограничаващите ограничения върху психологичното здраве на децата и младежите.

Сред тематиките на диалога е бил възходящия брой на бежанци и мигранти от началото на годината, в това число и на непридружените деца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР