Вицепремиерката и министърка на външните работи Екатерина Захариева участва днес

...
Вицепремиерката и министърка на външните работи Екатерина Захариева участва днес
Коментари Харесай

Захариева обсъжда в Берлин наказателен списък на беларуски политици

Вицепремиерката и министърка на външните работи Екатерина Захариева взе участие през днешния ден и на следващия ден в консултативна среща на външните министри от Европейски Съюз, от която се чака да създаде лист на провинени беларуски политици, подлежащи на европейски наказания. Генералната секретарка на европейската работа за външно деяние Халго Шмид сподели през вчерашния ден пред комисията за външна политика на Европарламента, че доста скоро ще бъде взето решението за наказателния лист, който ще включва имената на беларуски политици, виновни за насилия над съперници на властта и опетнили се с изборни измами.

Двудневният конгрес е първата присъствена среща в границите на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз. На работен обяд на външните министри през днешния ден е поканен техният нов сътрудник от Израел Габи Ашкенази. През първия ден са планувани и две работни сесии, по време на които първите дипломати ще обсъдят обстановката в Беларус, както и връзките на Европейски Съюз с Турция с акцент върху напрежението в Източното Средиземноморие.

На 28 август външните министри ще създадат обзор на връзките ЕС-Русия и ще обсъдят геополитическите последствия от COVID-19 и стратегическия отговор на Европейски Съюз.

Срещата на външните министри от Европейски Съюз във формат „ Гимних “ (по името на немския замък, където през 1974 година се е състояла първата такава консултация) е под председателството на Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и по традиция се организира в страната, ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР