Вицепремиерът Томислав Дончев смята, че не е честно той да

...
Вицепремиерът Томислав Дончев смята, че не е честно той да
Коментари Харесай

Дончев отрече, че ще става министър-председател

Вицепремиерът Томислав Дончев счита, че не е почтено той да оглавява едно ново държавно управление в този мандат на Народното събрание.

„ Няма да ставам министър-председател. България ще влезе в композиция от злокобни рецесии. Обществото ни е разграничено “, показа Дончев в изявление за БГНЕС .

„ Правителството би трябвало да бъде управлявано от водача на партия, какъвто аз не съм. Това не е единствено техническа работа. Самата конституционна логичност допуска водачът на най-голямата политическа мощ – тази, която е спечелила изборите, който е убедил хората, че има правото да води, той да стане министър-председател. Дори в една объркана обстановка, даже в миг политическа рецесия, аз смятам, че това е замяна и не е почтено “, споделя вицепремиерът.

Според него от обстановката няма елементарен излаз. „ Обществото е разграничено, което е неоспорим факт. Нека не мерим коя половина е по-голяма, само че общественик, който го е грижа и за обществото, и за страната, не може да способства за разделянето. Една оставка на министър-председателя, оставка на държавното управление, евентуално би успокоила огромна част от публичните напрежения. От друга страна – за нас са дали своят вот 1 млн. души. Ние имаме 100 хиляди души членове. Те са срещу! Те смятат, че това е поддаване на напън “, уточни Томислав Дончев.

Дончев акцентира, че партия ГЕРБ не ръководи сама, а в коалиция: „ Следващите дни ще текат интензивни диалози с сътрудниците, напълно скоро ще чуете дефинитивно решение “.

Вицепрезидентът е на мнение, че сега народът е разграничен. Смята още, че общественик, който го е грижа и за обществото, и за страната, не може да способства за това.

Той е на мнение, че най-важно за едно държавно управление, с изключение на то да подхожда на избрани политически стремежи и упования, е да си прави работата. Допълва, че такава има доста. „ В рамките на месец септември би трябвало да бъдат признати всички промени в законите, които да разрешат всички тези заплащания, обявени преди седмица. Има потребност и от ново законодателство, обвързвано с изборния развой. Все неща, които няма по какъв начин да се случат без Народно заседание ”, е позицията на Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР