Вицепремиерът Томислав Дончев скръцна със зъби на чиновниците, които не

...
Вицепремиерът Томислав Дончев скръцна със зъби на чиновниците, които не
Коментари Харесай

Дончев скастри чиновници, че не работят

Вицепремиерът Томислав Дончев скръцна със зъби на служителите, които не работят и не обслужват жители, а се възползват от забранителните ограничения в епидемията от ковид и напряко затварят гишетата..  

С преднамерено писмо Дончев уведомява  администрациите в цялата страна, че  административното обслужване на потребителите в центровете за услуги не трябва да бъде преустановявано. Писмото е адресирано до всички министри, ръководители на организации, регионални шефове, ръководители на профилирани администрации и кметове.

Във връзка с получени сигнали, че тук-там някои администрации са прекратили обслужването на консуматори „ на гише “, заместител министър-председателят акцентира, че сходна процедура е нарушаване на нормативните актове за административно обслужване и следва да бъде прекъсната.

Съгласно рекомендациите на Националния действен щаб за ковид, излиза наяве, че в центровете за административно обслужване би трябвало да се плануват отмерено разпределени през работния ден 3 спирания за стерилизация и проветряване.

От особена значимост е информирането и насърчаването на потребителите да декларират услуги и получават документи по електронен път или посредством лицензиран пощенски оператор.

В писмото са дадени инструкции и за въвеждане на работа от домашна среда за уязвимите групи чиновници, като се сътвори такава организация на административните действия, от която да не страда успеваемостта на работния развой.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР