Вицепремиерът Томислав Дончев се надява дискусиите за намаляване на ДДС

...
Вицепремиерът Томислав Дончев се надява дискусиите за намаляване на ДДС
Коментари Харесай

Дончев не изключва втора актуализация на бюджета

Вицепремиерът Томислав Дончев се надява полемиките за понижаване на Данък добавена стойност на 9% за някои браншове и артикули да спре дотук с направената отстъпка за ресторантьорите и туризма: "В противоположен случай диалогът ще стане безконечен. Всеки може да извади причини за какво е доста специфичен. "

Това е краткотрайна мярка, която при избрани условия вицепремиерът не изключва да стане непрекъсната обаче. Томислав Дончев бе безапелационен, че диалогът за Данък добавена стойност не е диалог за потребителя и не облекчава потребителя и цените. Това е мярка в поддръжка за бизнеса и като такава беше призната, изясни Дончев, като добави, че самите ресторантьори в никакъв случай не са обещавали, че ще понижат цената на салатата и супата в заведенията.

Мярката 60:40 ще работи до момента в който е належащо, само че на този стадий до септември. Без тази мярка безработицата би била двойно по-голяма, е убеден Томислав Дончев. Мярката не е въображаема да се заплащат заплатите на всички служащи в България, а и у нас няма нещо, което да не е подложено на критика, съобщи вицепремиерът в отговор на рецензиите по отношение на ограниченията на страната. Надявам се тази мярка да бъде тип обществен буфер, уточни той.

Не се изключва и втора актуализация на бюджета. В момента нищо не се случва във връзка с опцията да се тегли дълг и това е добра вест, изясни Дончев и добави, че какво ще направи държавното управление, ще се взема решение от ситуацията и конюнктурата все още.

Няма нито един сериозен мотив против приемането на България в Еврозоната. Надявам се, в случай че България е в географската външна страна на съюза, тя да не остане в политическата външна страна, удостовери Дончев твърдото желание на държавното управление да вкара страната в Еврозоната.

За изявлението на министър Десислава Танева, вицепремиерът съобщи, че не би трябвало да се бърка една неуместна имитация с корупцията. „ Корупция има във всички браншове, само че значимото е по какъв начин се реагира “, сподели той.

Томислав Дончев предвижда, че инфлацията в страната към края на годината ще бъде по-ниска.

За връзките в държавното управление сред ГЕРБ и Обединени патриоти, вицепремиерът съобщи, че всичко е наред и изясни, че разногласията са обикновено нещо.

За това ли има късмет Васил Божков да бъде съперник на ГЕРБ на политическата сцена, Дончев счита, че е обикновено да се случват сходни неща. За sms – ите, съгласно него обаче от членове на Министерски съвет се дават повече пояснения. На въпрос за оставка на някой, той попита дали е причина някой да бъде отхвърлен, в случай че напише на един лист, че е давал пари.

Относно дали е рисково в този момент политик да се срещне с предприемач в този момент, вицепремиерът сподели, че не трябва да се стига до това никога.

На всички съперници на ГЕРБ Томислав Дончев пожела триумф и подсети, че честният път е не да се дават препоръки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР