Вицепремиерът Томислав Дончев присъства на откриването на нова производствена база

...
Вицепремиерът Томислав Дончев присъства на откриването на нова производствена база
Коментари Харесай

Томислав Дончев откри нов завод за производство на туби в Габрово

Вицепремиерът Томислав Дончев участва на откриването на нова индустриална база за туби за козметичната, фармацевтичната, хранително-вкусовата и химическата индустрии в Габрово. Инвестицията от близо 7 млн. лв. е на българо-израелско сдружение и основава 22 нови работни места, като до 2020 година се планува тя да нарасне до 11 млн. лв., а работните места да доближат 70.

"Всяка инвестиция е скъпа за България и производството е основен фактор за стопанската система, който образува дял от 30% от Брутният вътрешен продукт. Ролята на институциите е посредством качествени закони, ръководство и дейно административно обслужване да работят взаимно с бизнеса за образуването на фрагменти и насочването на образованието към модел, насочен към предприемаческо мислене ", разяснява Дончев.

По самодейност на регионалния шеф на Габрово Невена Петкова в границите на визитата вецепремиерът организира работна среща с депутати и представители на бизнеса от района, кметовете на четирите града от региона – Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, и със заместник-ректора на Техническия университет. Основна тематика на срещата беше нуждата от усилване на връзката сред образованието и бизнеса посредством адаптиране на образователното наличие по отношение на потребностите на пазара.

Като главно предизвикателство за бизнесмените бизнесът дефинира достъпа до работна ръка и квалифицирани фрагменти, както и изискванията за поощряване на трудовата миграция и подвижност на регионално равнище.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР