Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Борислав Сандов подкрепи ЧНГ без фойерверки. Скастри Пловдив

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов поддържа публичната вълна против обилните фойерверки в новогодишната нощ. Той излезе със специфичен пост във Facebook, с който прикани да не скапваме празниците с непотребен стрес и нечист въздух, подбудени от пиротехника и гърмежи.

Крак в новата социална самодейност за посрещане на Нова година без илюминации, които замърсяват въздуха и стресират животните, повлече Стара Загора. Община Стара Загора анулира обичайна заря за Нова година. " По самодейност на кмета Живко Тодоров Община Стара Загора ще се включи в акцията на Фондация „ Четири лапи “- " Красивото за нас е ужасяващо за тях “ и няма да изстреля фойерверки за отбелязване на новата 2022 година ", разгласи на уеб страницата си локалната администрация и даде образец на още кметове да се причислят към самодейността.

Ето какво написа във Facebook вицепремиерът Борислав Сандов:

Празниците са време за отмора, уют и забавление. Нека не ги скапваме с непотребен стрес и нечист въздух, подбудени от пиротехника и гърмежи! Фойерверките, пиратките, зарята и изстрелите с огнестрелни оръжия предизвикват голям стрес за животни и хора, а също по този начин могат съществено да увредят нашето здраве. Една от главните аргументи за мръсния въздух в обитаемоте места в Коледно-новогодишните дни са точно пиротехническите произведения, в които има редица нездравословни субстанции за поемане. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР