Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов бе особено

...
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов бе особено
Коментари Харесай

Валери Симеонов изригна мощно срещу Динко и Перата, хора като тях нямали нищо общо с патриотизма

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов бе изключително удовлетворен, че през днешния ден е имало сериозен спор по циганския въпрос. Той приказва пред публицисти, откакто Народното събрание утвърди Административен мониторингов отчет за 2016 година за осъществяването на Националната тактика на Република България за консолидиране на ромите (2012 – 2020). Казусът провокира огромна полемика в Народното събрание, която продължи повече от два часа. Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия също изрази задоволство, че за първи път отчетът не е бил признат официално, а е провокирал същински спор, написа " Флагман ".

След въпрос по какъв начин прави оценка случая с бития оператор от Би Ти Ви на антициганския митинг в Асеновград, Валери Симеонов отговори: „ Моята оценка е еднопосочна. Това е неприемливо. Особено такива компрометирани, бих споделил, знакови фигури като Петър Низамовци всякакви, Динковци и прочие хора, които нищо друго не вършат, с изключение на да се възползват от напреженията, с цел да покачат по някакъв метод своя медиен рейтинг. Не мисля, че би трябвало да им се оказва помощ на тези хора. Това няма нищо общо с патриотизма, нищо общо с национализма”. Така Валери Симеонов се съгласи с депутата от Движение за права и свободи Рамадан Аталай, който съобщи в пленарната зала, че на хора като Динко и Петър Низамов-Перата властта не би трябвало да оказва помощ.

По време на дебата обаче Симеонов отхвърли обвиняването от страна на Аталай – че поверената му отговорност за интеграцията на малцинствата, е все едно лисицата да пази курника. Той сподели, че до неотдавна е бил шеф на компания и че в нея работели десетки роми, в това число и на по-високи длъжности.

Валери Симеонов напомни и че е построил черква в ромския квартал „ Победа”, която коствала 1,5 млн. лв.. Той бил ръководител и на клуб, в който половината спортисти били роми.

„ Скат” била единствената телевизия, в която има циганско предаване, а в партия НФСБ имало също роми, някои от които на лидерски постове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР