Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова каза по

...
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова каза по
Коментари Харесай

Марияна Николова: Анализ ще реши дали да има пак поделение на Агенцията за закрила на детето във Варна

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова сподели по време на парламентарния надзор през днешния ден, че след разбор на административния потенциал управлението на Държавната организация за протекция на детето ще реши опцията да бъде възобновено териториалното ѝ отделение във Варна.

Тя отговори на въпрос на народния представител Таня Петрова, която уточни, че до януари 2016 година във Варна е имало такова отделение на Агенцията към Главната дирекция "Контрол по правата на детето ", отдел "Мониторинг и контрол-Северен ", след което седалището на отдела е преместено в Русе и в този момент във Варна има изнесено работно място с няколко чиновници към отдела. Депутатът осведоми, че децата на Варна и района са над 100 000, и посочи нуждата от възобновяване на териториалното отделение на Агенцията в града поради възходящия брой на популацията на област Варна.

Вицепремиерът уточни, че обединяването на двата отдела във Варна и Русе не е нарушило работата по закрилата на правата на децата. Работещите в офиса във Варна вършат ежедневни съвещания, те са разпознаваеми и търсени на регионално равнище, посочи Николова.

Същевременно тя означи, че увеличението на числеността на население в региона се следи от държавната организация. Сега се прави разбор на административния потенциал на структурата на организацията, в това число и на звеното във Варна, съгласно резултатите от този разбор ще бъдат подхванати съответните управнически решения, които да отговорят на провокациите, съобщи вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР