Вицепремиерът на Италия Матео Салвини призна във вторник, че очаква

...
Вицепремиерът на Италия Матео Салвини призна във вторник, че очаква
Коментари Харесай

ЕК може да глоби Италия с €3 милиарда

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини призна във вторник, че чака европейският управляващи в Брюксел да глобят Рим с 3 милиарда евро поради възходящия държавен дълг, заяви БНР.

" В миг, когато младежката безработица допира 50% в някои райони... Някои в ​​Брюксел желаят, според остарелите европейски правила, да ни глобят с три милиарда евро ", съобщи той пред радио RTL. " Цялата ми сила ще се насочи върху смяна на тези фискални правила от предишното ", уточни Салвини, чиято извънредно дясна партия " Лига " завоюва в неделя изборите за Европейски парламент в Италия.

" Ще забележим дали ще дойде това малко писъмце от Брюксел, в което ни глобяват за дълг, насъбран в предишното ", добави той. Неговите мнения са факт, откакто от началото на седмицата се заприказва, че Европейската комисия ще започва на 5-и юни дисциплиниращи ограничения против Италия, откривайки наказателна процедура за несъразмерен недостиг и високи равнища на дълга, която може да докара до налагане на санкция на Италия в размер до 0,2% от националния Брутният вътрешен продукт (глоба в размер до 4 милиарда евро).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР