Вицепремиерът на Италия и вътрешен министър Матео Салвини заяви, че

...
Вицепремиерът на Италия и вътрешен министър Матео Салвини заяви, че
Коментари Харесай

Матео Салвини е против национализиране на магистралите в Италия

Вицепремиерът на Италия и вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че е срещу национализиране на автомагистралите в страната , само че може да се обмисли смесено ръководство от страната и частния бранш, осведоми " Ройтерс ".

Представители на италианската ръководеща коалиция, в която вземат участие партия " Лига " на Салвини и Движение " Пет звезди ", предложиха страната да поеме надзор над автомагистралите след нещастието с рухналия мост в Генуа през предходната седмица, при която починаха 43 души.

 Ден на печал в Италия в памет на починалите при рухването на моста
Ден на печал в Италия в памет на починалите при рухването на моста

Матарела и министър председателят Джузепе Конте ще водят церемонията

" Не поддържам национализация ", сподели Салвини в радиоинтервю, само че добави, че изискванията за предоставяне на концесии би трябвало да бъдат преразгледани. Той означи, че не изключва опцията за " комбинация от обществено и частно ръководство ".

Салвини също нападна компанията Atlantia, която управлява оператора Autostrade per l`Italia, виновен за поддръжката на падналия в Генуа мост Моранди. Силовият министър разяснява, че с всеки минал ден е по-смутен от държанието на компанията.

В сряда от Atlantia обявиха, че са поискали да се направи оценка на мненията на политиците и тяхното отражение върху цената на акциите.

 В Италия затвориха превантивно мост, планиран от Моранди
В Италия затвориха превантивно мост, планиран от Моранди

Мостът ще бъде затворен, до момента в който не се направи оценка на сигурността

"...Вчера (Atlantia) оповестиха, че ревизират направените мнения, защото считат, че отражението върху акциите не е породено от сриването на моста, а от мои и от на (лидера на " Пет звезди " ) Ди Майо изказвания ", разяснява Салвини.

Докато държавното управление продължава да дебатира бъдещето на автомагистралите, транспортният министър Данило Тонинели опроверга информация, че държавната капиталова банка Cassa Depositi e Prestiti може да вземе дял от Autostrade per l`Italia.

" Не зная за тази концепция и научих, че към този момент е отхвърлена от икономическото министерство ", разяснява Тонинели, член на " Пет придвижване ", пред вестник La Verita.

Източник съобщи пред " Ройтерс " във вторник, че ръководещата коалиция обмисля опцията страната да вземе надзорен пакет от автомагистралите посредством Cassa Depositi e Prestiti.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР