Вицепремиерът Красимир Каракачанов за пореден път заяви, че няма да

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов за пореден път заяви, че няма да
Коментари Харесай

Каракачанов: Македония - в антрето на ЕС!

Вицепремиерът Красимир Каракачанов за следващ път съобщи, че няма да направи компромис с историята на България за сметка на участието на Северна Македония в Европейски Съюз и насочи остри рецензии към ръководещите в югозападната ни съседка.

" Ако няма превъзмогване на противоречивите въпроси, ще стоят в антрето и ще чакат ", сподели по адрес на македонците водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

" Никога няма да се съглася да създадем компромис с българската история в името на това да вървят скопските политици в Брюксел да се кипрят и да ми се вършат на европейски политици. Какво да разясня дали ще вършим взаимни отстъпки - в антрето и това е! ", безапелационен бе той.

Той разкритикува и честванията на националния празник на 11 октомври в Северна Македония - Ден на Народното въстание в Македония.

" Какво честват - въстанието срещу български фашистки окупатор. А какво се случва тогава? Една група млади комунистчета с лозунги " Да живее Сталин ", " Да живее алената войска ", атакуват полицейски сектор, убиват един служител на реда, раняват различен. Това нещо им е народен празник. Защо не празнувате 20 април 1941 г, когато целият народ посрещаше с самун и сол и черковни камбани българските войски?! Те не честват деня, в който сме ги освободили от сръбско иго, дето им бяха сменили имената, забраняваха им да се назовават българи, че и македонци, обръщаха плочите на техните татковци, да не се вижда, че написа на български. Наричаха ги южни сърби, избиваха ги с картечници. Те това го не помниха - че идва българската войска 41-ва година и ги освобождава ", възмути се Красимир Каракачанов.

" Продължаваш това да ми го празнуваш като народен празник и министър председателят им споделя, че партизаните с тази акция са поставили началото на държавността в Македония. Чакайте, нали беше поставил началото Александър Македонски, след това Самуил, в този момент били партизаните. Ако желаете партизаните с лозунга " Да живее Сталин " да са ви кумири, кандидатствайте за Евразийския съюз или Северна Корея, не за Европейския съюз ", продължи с рецензиите вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР