Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна
Коментари Харесай

Захариева: Няма оправдание за такива безчовечни действия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна депеша до своя сомалийски сътрудник Ахмед Иса Авад във връзка атентата в Могадишу, при който починаха и бяха ранени десетки хора.

„ С доста огромна болежка научих за кървавия бомбен атентат в столицата на Вашата страна Могадишу, довел до многочислени жертви, предизвикал загубата на над 90 почтени цивилни жители и чиновници на реда “, написа министър Захариева, предадоха от Министерство на външните работи.

Тя изрича дълбоки съболезнования към тъгата на фамилиите и околните на починалите и откровена съпричастност към напъните на държавното управление на Сомалия в битката против сходни актове. „ За такива безчовечни дейности не би могло да има никакво опрощение, за тях няма място в нашата модерна цивилизация “, декларира българският вицепремиер. „ Вярвам, че със взаимните старания на интернационалната общественост и на Вашето държавно управление ще реализираме премахване на чудовищните прояви на тероризма, както и на изискванията и аргументите, които го пораждат “, добавя Екатерина Захариева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР