Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът
Коментари Харесай

Валидираха марка за 140 години МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков валидираха юбилейна пощенска марка, отдадена на 140-годишнината от основаването на българската дипломатическа работа, съобщи БГНЕС.

Официалната гала се състоя в една от залите на Министерство на външните работи, а на нея участваха доста представители на дипломатическия корпус, някогашни министри, посетители и любители-филателисти. За най-запалените от тях даже бе разкрита мобилна пощенска станция, откъдето те можеха да си закупят първи образец от марката.

„ Преди 140 години, след приемането на Търновската конституция, беше основано българското Министерство на външните работи и вероизповеданията - едно от първите шест министерства на свободна България. От 140 години българската дипломатическа работа работи за отстояване на националните ползи. През тези години е имало редица провокации – рецесии, войни и тествания, само че и са реализирани редица триумфи “, напомни външният министър Екатерина Захариева в речта си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР