Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща
Коментари Харесай

Марияна Николова се срещна с посланика на Израел у нас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с Н. Пр. Йолам Елрон, дипломат на Израел в София.

,,Сътрудничеството в региона на туризма сред нашите две страни е от изключително значение, като Израел обичайно е един от най-важните пазари за българския туризъм. И българските държавни институции поставят поредни старания, с цел да обезпечат най-хубавите условия за израелските туристи и туроператори, популяризирайки България като целогодишна туристическа дестинация'', съобщи вицепремиерът.

Министърът осведоми още, че от януари до 20 декември 2020 година са регистрирани над 50 хиляди израелски туристи в местата за настаняване съгласно данни от системата ЕСТИ. По думите ѝ статистиката от граничните пунктове демонстрира, че в интервала януари-ноември 2020 година спадът в броя на визитите на посетители от Израел у нас е 77%, като през 2019 година те са достигнали над 244 хиляди

Ще се веселя да обмислим опцията за осъществяване на Българо-израелски конгрес в региона на туризма през актуалната година, уточни министърът и посочи, че форумът ще даде опция за поощряване и задълбочаване на съдействието и контактите на туристическия бизнес на двете страни с институционалната поддръжка на държавните управления на България и Израел.

,,Сред ресорите ми е киберсигурността и в тази връзка бих желала да предложа да бъде проучена опцията за сключване на двустранно съглашение в региона на киберсигурността'', съобщи вицепремиерът, като разяснява, че Израел има забележителен опит, който може да бъде потребен и за България.



Виждам каква сериозна работа вършите за подкрепяне на туризма и това е удивително. Огромна признателност за доверието към нас, че отворихте границите си за израелски туристи, България има доста преимущества за нас и не стопира да ни удивлява, уточни Н. Пр. Йолам Елрон..

Той изрази вяра, че цифрите за броя на визитите доста бързо ще се усилят, когато пътуванията са вероятни. Израелските туристи чакат с неспокойствие да се върнат тук, осведоми Н. Пр. Елрон, като посочи, че в този момент върви развой по имунизация и упованията са доникъде на годината да завърши рецесията, породена от ковид.

Вицепремиерът благодари на дипломат Елрон за съдействието и поддръжката от израелска страна и увери, че в изискванията на продължаващата пандемия от ковид държавното управление и в частност Министерството на туризма поставят всички нужни ограничения, които да подсигуряват сигурността и здравето на всички жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР