Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев съобщи,

...
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев съобщи,
Коментари Харесай

Обещано: Увеличават заплатите на служителите в „Български пощи“

Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев заяви, че е упълномощил на управлението на „ Български пощи “ да предложи разновидности за растеж на работните заплати. „ Стойността на ваучерите за храна на чиновниците на „ Български пощи “ ЕАД може да бъде увеличена от 60 лева на 100 лева “, съобщи той на среща с представители на Синдикална федерация „ Съобщения “ към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и на управлението на конфедерацията, осведомиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията.  

Вицепремиерът Алексиев уточни, че ще бъдат водени диалози с Българската банка за развиване и с Министерството на финансите. Целта е да бъдат преструктурирани насъбраните отговорностите от 72 млн. лева на пощенския оператор, тъй че да отпадне заплащането на 8 млн. лева лихви годишно.

„ Български пощи “ имат незабавна потребност от стабилизиране и преструктуриране, от софтуерно възобновяване и възстановяване на изискванията на труд. В същото време, със синдикатите, които считаме за сътрудници, би трябвало да обмислим разновидностите по този начин, че да не допуснем изпадане в неплатежоспособност на сдружението “, сподели вицепремиерът Алексиев.

Участниците в срещата се договориха разискването на настояванията на синдикатите да продължи през идната седмица. 

По-рано през днешния ден представители на синдикалната федерация разговаряха със заместник-министър Красимир Папукчийски и представители на Съвета на шефовете. Той акцентира, че съществена задача е основаването на възстановителен проект на сдружението, който да докара до стабилизиране и разширение на обсега на услугите, което да промени пазарния дял. Красимир Папукчийски съобщи, че ще бъдат непокътнати работните места. Той предложения представителите на синдикатите да вземат участие в подготовката на програмата.

Служителите на „ Български пощи “ ЕАД упорстват за 25% увеличение на заплатите и спомагателни ваучери за храна в размер на 40 лв. към досегашните 60 лв.. Това заяви по-рано през днешния ден за Българска телеграфна агенция Пламен Дончев, ръководител на Федерация „ Съобщения “ към КТ „ Подкрепа “. Преди няколко дни от КНСБ  оповестиха, че федерацията на известията стартира процедура за пускане на ефикасни протестни дейности в „ Български пощи “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР