Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви,

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви,
Коментари Харесай

Нинова: Съдът отхвърли жалбата на още един мобилен оператор

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разгласи, че Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на „ А1 България “ против заповедта, инициирана от нея и екипа на Министерството на стопанската система и промишлеността, с която е неразрешено на търговеца да употребява нелоялна комерсиална процедура, а точно: да индексира цените по ред, който не е очакван в подписаните сред него и потребителите контракти. Това оповестяват от ведомството на Нинова.

Според претекстовете на жалбоподателя, не са налице задоволително претекстове от страна на КЗП за допускане на предварително  осъществяване на заповедта, заради „ накърняване на публичен и държавен интерес “. Министър Нинова още веднъж съобщи, че сега повишението на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-голям публичен интерес и тя ще отстоява до дъно позицията си в тяхна отбрана. 

Жалбата на „ А1 България “ остава без почитание и дава опция това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седем дневен период.

Припомняме, че във вторник Административен съд София-град отхвърли и жалбата на „ Теленор България “ против заповедта на министъра. С този акт Министерството на стопанската система и промишлеността завоюва на първа инстанция делото против мобилните оператори. А предварителното осъществяване на заповедта остава в действие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР