Витамин В7, е познат и под името биотин. За широката

...
Витамин В7, е познат и под името биотин. За широката
Коментари Харесай

Ползи от биотин

Витамин В7, е прочут и под името биотин. За необятната публика той е незаменимият детайл в поддържане здравето на косата, кожата и ноктите.

Витаминът от група В взе участие в редица други процеси в тялото, което дефинира смисъла на наличието му в организма.

Биотинът принадлежи към водоразтворимите витамини. Той работи като коензим, подобряващ ензимните реакциите на ензимите и тяхното взаимоотношение с други субстанции в тялото.

Витамин В7 не работи непосредствено в ролята на ускорител, който задейства биологичните процеси, а оказва помощ на ензимите да форсират реакциите.

Ползи от биотина

Подпомага метаболитните процеси

Биотинът оказва помощ за преобразяване на употребяваната храна в сила. Той взе участие в процесите на метаболизма, допринасяйки за вярното разграждане на мазнините, протеините и въглехидратите.

 Прием на биотин

Благоприятства растежа и положението на косата

Косата, ноктите и кожата са построени от кератин. Ако съществува недостиг на биотин, ноктите стават чупливи, косата отслабва, накъсва се, появява се косопад, а кожата става суха и губи блясъка си. Биотинът усъвършенства положението им.

Контролира кръвната захар

Тъй като витамин В7 е участник в метаболизма, той оказва помощ за вярно асимилиране и разграждане на въглехидратите и по този начин поддържа постоянни равнищата на кръвна захар.

Благоприятства развиването на плода през бременността

Витаминът спомага за вярното развиване на плода, по тази причина равнищата му се наблюдават от лекаря, набюдаващ бременността.

Важен е за когнитивното здраве

 Добавки биотин

Глюкозата е едно от най-важните субстанции за здравето на мозъчното здраве, а биотинът взе участие в нейното формиране. Затова е нужно витамините от група В и съответно В7 да вземат участие дружно с други субстанции за поддържане на когнитивното здраве.

Регулира телесното тегло

Много хора, провеждали диета за намаляване, след реализиране на нужния резултат, демонстрират ниски равнища на биотин. Този факт е в поддръжка на изказванието, че биотинът може да бъде един от регулаторите на тежестта. Само по себе си обаче този витамин не може да докара до намаляване.

Други изгоди от биотина

Биотинът е значим витамин от В групата, защото има значение за вярната функционалност на нервната система, подкрепя усвояването на другите витамини от В групата, улеснява придвижването на въглеродния диоксид в тялото, до момента в който тече преработката на въглехидратите и мазнините. Наличието му е значимо за цялостното положително здравословно положение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР