Висшите военни на България и Турция са обсъдили цялостен и

...
Висшите военни на България и Турция са обсъдили цялостен и
Коментари Харесай

Обсъдихме с Турция защитата на Източния фланг на НАТО

Висшите военни на България и Турция са разискали повсеместен и систематичен метод на НАТО за отбрана на неговия Източен фланг, съобщи БНР. Това е станало на среща сред началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и началника на Генерален щаб на Република Турция армейски военачалник Яшар Гюлер.

На срещата адмирала Емил Ефтимов е подчертал значимостта на засиленото наличие на алианса, което да възпира враждебни дейности в района. Било е прегледано осъществяването на една от ограниченията от приспособеното предно наличие на НАТО, потреблението на българския авиобази за полети на морска патрон авиация, в това число и вероятното осъществяване на трансгранични интервенции за защита на въздушното пространство сред прилежащи страни-членки на Алианса.

В изявление за Българска телеграфна агенция скоро вицеадмирал Емил Ефтимов уточни че военноморският координационен център във Варна може да стане районен морски координационен център на НАТО и това ще способства за възстановяване на ситуационната информираност в района, напомня БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР