Висши ръководители в Белгийската армия и министерството на отбраната са

...
Висши ръководители в Белгийската армия и министерството на отбраната са
Коментари Харесай

Белгийски военни укрили възможностите за удължаване на живота на изтребители Ф-16

Висши ръководители в Белгийската войска и министерството на защитата са укрили съзнателно от политическото управление данни за опциите за удължение на живота на употребяваните изтребители Ф-16, оповестиха локални медии.

Изводът се постанова от разпоредената инспекция на изказванията, че генерали от Военновъздушните сили не са съобщили на министъра на защитата за писмо на производителя на машините " Локхийд Мартин ". Уличените генерали са отстранени краткотрайно от служба.

В два отчета от 2016 и 2017 година производителят прецизира, че ресурсът на белгийските изтребители може да бъде продължен и те да останат на въоръжение още от шест до 27 години. Разследването открило, че най-малко трима генерали умишлено са прикрили сведенията с оправданието, че оповестената социална поръчка за превъоръжаване към този момент е доста напреднала. Първоначално се предвиждаше през февруари белгийското държавно управление да одобри решение с какви нови изтребители ще размени употребяваните до момента Ф-16.

Процедурата за избор на нови изтребители е на стойност 15 милиарда евро, като планува подмяна на 49 самолета Ф-16, взети на въоръжение след 1975 година. Поръчката е за 34 нови машини, а в конкуренцията вземат участие " Локхийд Мартин " (САЩ) с Ф-35 и интернационалният консорциум " Юрофайтър " с " Тайфун ". Извън процедурата предлагането си показа Франция с изтребителя " Рафал ". Дружеството " Сааб " (Швеция) се отхвърли от присъединяване със своите машини " Грипен ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР