Висшето училище по застраховане и финанси организира безплатна финансова академия

...
Висшето училище по застраховане и финанси организира безплатна финансова академия
Коментари Харесай

Висше училище отваря безплатна финансова академия за ученици

Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси провежда безвъзмездна финансова академия за възпитаници от горните класове. Икономически и финансови специалисти с богат на практика опит ще срещат учениците с писмеността на финансите.

" Видяхме потребността от финансова просветеност на учениците. Всеки има проблеми с това по какъв начин да ръководи персоналните си финанси. Това не изчерпва целият набор на финансовата просветеност. Говорим за разбирането за пари, за това по какъв начин работят банките, застрахователните и данъчните институции. Всички тези проблеми са наранени във финансовата академия, като задачата е да дадем един по-интересен взор в бъдещето ", изясни в " Лице в лице "   по бТВ доктор Радостин Вазов, изпълнителен шеф на университета и финансов специалист.

По думите му най-голямата неточност на хората е, че не икономисват и че харчат повече, в сравнение с могат да си разрешат. Това значи повече заеми от банките и бързи заеми. Този финансов запас на пръв взор наподобява елементарно наличен, само че в никакъв случай не мислим по какъв начин тъкмо ще го върнем.

" Забогатяването не е панацея. Ако задачата е да забогатеем, значи по-добре да не се занимаваме с бизнес. Целта на бизнеса е да реши даден проблем на обществото и това го прави сполучлив ", разясни Вазов.

Именно по тази причина задачата е първо учениците да бъдат научени да откриват проблемите в обществото. Така ще имат опцията да намерят нови пазарни ниши, да основат бизнес, а оттова да открият и нови технологии, с които да решат дадения проблем.

Финансовият специалист не поучава младите бизнесмени да теглят заеми. Когато става въпрос за ранно финансиране на start up компании, източниците са други – разнообразни типове фондове, както и по този начин наречените " бизнес ангели ", които вършат рискова инвестиция в младите бизнесмени.

Спас Керимов е основател на start up за принтиране на човешки тъкани. Той изясни, че с помощта на желанието си за самообразование и намирането на вярната посока е съумял да оползотвори първата си инвестиция оптимално добре.

На въпрос има ли пазарни ниши за бизнес у нас, Керимов разяснява, че пазар за високотехнологичните компании постоянно има. Въпросът е по-скоро дали това, което човек желае да направи, ще реши бързо даден проблем.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР