Бившият главен инспектор от Икономическа полиция в Полиция Венцислав Караджов,

...
Бившият главен инспектор от Икономическа полиция в Полиция Венцислав Караджов,
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Полицаят с доживотна присъда за убийството на родителите си готви бягство от затвора?

Бившият основен контрольор от " Икономическа полиция " в Полиция Венцислав Караджов, който е наказан на пожизнен затвор за убийството на родителите си, готви бягство от пандиза, научи Lupa.bg от чудесно осведомени източници. В момента служителят на реда стремително тренира зад решетките, което е тормозило чиновниците на пандиза.

По информация на медията ни Караджов има финансовата опция да провежда излизането си от пандиза. Като шеф в Икономическа полиция е съумял да натрупа положение, с което да си купи свободата, позволяват нашите източници.

Бивши сътрудници на наказания служител на реда го разказват пред Lupa.bg като човек, който умее да всява боязън и позволяват, че е допустимо убийството на родителите му да не е негово дело. Според тях то е нагласено за да го вкарат в пандиза поради неразчистени сметки. Улики за това обаче евентуално няма или пък са толкоз малко, че не водят до на никое място.

До ден-днешен наказаният на доживот служител на реда не признава за убийството на майка си и татко си. Именно за това той се беше барикадирал в дома си на 16 май преди да бъде изпратен зад решетките.

Повече от 12 часа продължиха договарянията с полицията, само че в последна сметка към 5,30 ч сутринта на 17 май той се е предал на управляващите.

Преди да се барикадира адвокатката му Зоя Тошкова го уведомила за окончателната присъда на Върховния касационен съд (ВКС). Той ѝ дал отговор, че няма да влезе почтен в пандиза и обяснил, че е квалифициран.

„ След като аз почтен съм наказан, какво пречи още още двама -трима почтени да си отидат? “, споделил наказаният. Преговорите с наказания траяли до сутринта, като от Министерство на вътрешните работи обясниха, че е имало и сериозни моменти, само че най-после мъжът бил уверен да се съобщи.

Шефът на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ Димитър Андонов уточни, че до предаването се стигнало след тежки диалози, а мъжът преди този момент скъсал и гривната си за следене. Адвокат Тошкова изясни, че клиентът ѝ е направил несполучлив опит да се обеси и по тази причина се е предал, а не поради договарянията.

„ Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, до момента в който се освести. Приел го е като знак на ориста “, изясни Тошкова.

Венцислав Караджов беше наказан за убийството на родителите му Божура и Цветан, осъществено на 15 май 2015 година Той беше арестуван към седем години по време на процеса, само че по-късно мярката му беше сменена с домакински арест. Още през 2018 година окръжният съд в Пловдив го осъди на пожизнен затвор, само че делото стигна три пъти до Върховен касационен съд, който два пъти го връщаше на долните инстанции.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР