Висшата мода е като приказка с щастлив финал (най-малкото защото

...
Висшата мода е като приказка с щастлив финал (най-малкото защото
Коментари Харесай

Dior, Chanel, Schiaparelli – нова порция завладяваща висша мода

Висшата мода е като приказка с благополучен край (най-малкото тъй като най-после на всяка сбирка има най-малко един брачен тоалет), на която всички обичат да се любуват. Едновременно недостижима, само че пък постоянно изпълнена с хубост, искра и невероятни тоалети. Е, сега в Париж огромните фешън къщи „ описват “ своите нови приказки, представяйки haute couture сбирките си за есен/зима 2022-2023.

Началото сложи Мария Грация Кюри с новите си творения за фешън къща, като за локация тя беше избрала Музея на Роден. И този път Кюри не изневери на това да обвърже модата с изкуството, като моделите дефилираха измежду творенията на украинската художничка Олеся Трофименко, която кани откакто вижда нейна галерия в Рим малко след началото на войната. Общата тематика в нейните платна и тоалетите е дървото на живота, пресъздадено в сбирката посредством рокли, в които памучните и копринените влакна оживяват като клони, стволове или корени на дървета. Женствеността още веднъж е мощно изразена, подсилена от изящни бродерии, пачуърк детайли и приказни дантели, с цел да бъде показана по-ясно връзката сред традициите и модерността.
 Русия стопира туристическите визи за българи 4 юли 2022 | „ Москва ще отговори по съответния метод в обстановката с изгонването на съветски дипломати от България “. Това...

Ренесанс, това е името, което Даниел Роузбери даде на стилното си шоу за, което се организира в Musée des Arts-décoratifs, където сега има и огромна ретроспективна галерия на Елза Скиапарели до 22 януари 2023 година Тази сбирка е като самобитно любовно писмо към модата. И може би по тази причина някои го съпоставят с тези ревюта, с които преди десетилетия Ив Сен Лоран приковаваше всички погледи. Едновременно съвременно, само че с оня носталгичен retro glam, който ни връща към великите кутюриери. " Да правиш красиви неща не е лесна работа. Това е привилегия, за която съм безпределно признателен всеки ден ", споделя Даниел Роузбери. А за него сме безапелационни, че доста добре му се получава!

Само ден след Dior, щафетата на огромните фешън къщи пое Chanel с следващия запаметяващ се театър. Виржини Виар също се връща обратно във времето, като този път прави мигане към 30-те години на предишния век. Тя се заиграва със заоблените плещи, геометричните шарки, костюмите и дългите рокли от висшата мода, които напомнят за естетиката на 30-те години и по-специално моделите, които мадмоазел Шанел основава през това фешън десетилетие.

Сред аксесоарите се открояват каубойските ботуши, които припомнят за предното шоу висша мода, което бе намерено от, бележит ездач и дипломат на марката. И защото още първоначално споменахме за сватбените тоалети, то този дълго чакан миг във всяко ревю този път беше показан от. В безупречна бохо рокля без презрамки, съчетана с шал, покриващ раменете й, една от музите на стилната къща закри шоуто на Chanel.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР