Високопоставен служител на руското външно министерство заяви, че търговските сателити

...
Високопоставен служител на руското външно министерство заяви, че търговските сателити
Коментари Харесай

Русия заплаши да унищожава западни космически спътници

Високопоставен чиновник на съветското външно министерство съобщи, че комерсиалните спътници на Съединените щати и на техните съдружници биха могли да станат законни цели за Русия, в случай че бъдат включени във войната с Украйна, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.  

Русия, която през 1957 година изстреля в Космоса " Спутник-1 " - първия сателит, основан от индивида, а през 1961 година изпрати първия човек в Космоса, разполага със обилни офанзивни галактически благоприятни условия - като и Съединените щати и Китай. През 2021 година Русия изстреля противоспътникова ракета, с цел да унищожи един от личните си спътници в космоса. 

Заместник-директорът на отдела за неразпространение и надзор на оръжията в съветското външно министерство Константин Воронцов съобщи пред Организация на обединените нации, че Съединените щати и техните съдружници се пробват да употребяват Космоса, с цел да наложат господството на Запада. Воронцов, четейки мемоари, съобщи, че потреблението на западни спътници за подкрепяне на военните дейности в Украйна е " извънредно рискова наклонност ".

" Квази гражданската инфраструктура може да бъде законна цел за ответен удар ", съобщи Воронцов пред Първия комитет на Организация на обединените нации, добавяйки, че потреблението на такива спътници от страна на Запада в поддръжка на Украйна е " провокация ".

" Става дума за потреблението на съставни елементи от гражданската галактическа инфраструктура, в това число комерсиална, от страна на Съединени американски щати и техните съдружници във въоръжени спорове ", е представен да споделя той пред Организация на обединените нации.

Воронцов не загатна съответни сателитни компании, макар че по-рано този месец Илон Мъск съобщи, че неговата ракетна компания " Спейс Екс " (SpaceX) ще продължи да финансира своята интернет услуга " Старлинк " (Starlink) в Украйна.

Войната в Украйна лиши живота на десетки хиляди хора, подкопа международното икономическо възобновяване след края на пандемията и провокира най-сериозната борба със Запада след Карибската рецесия през 1962 г. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР