Високопоставен руски генерал изчезна на фона на твърдения, че е

...
Високопоставен руски генерал изчезна на фона на твърдения, че е
Коментари Харесай

Руският Армагедон изчезва след подозрения, че е знаел за бунта на Пригожин

Високопоставен съветски военачалник " изчезна " на фона на изказвания, че е знаел авансово за въоръжения протест през уикенда, който заплаши режима на Владимир Путин, написа „ Дейли мейл “.


Една от версиите е, че военачалник Сергей " Армагедон " Суровикин е извикан на разпит във връзка със скрит план за събаряне на министъра на защитата Сергей Шойгу в границите на лов за пречистване на вътрешните врагове.


56-годишният Суровикин е вторият заместник-командир на съветските въоръжени сили. Известно е, че той има връзки с " ръководителя на преврата " Евгений Пригожин, началник на наемническата войска на „ Вагнер “.

Американски чиновници, осведомени за американското разузнаване, обявиха, че почитан съветски военачалник е бил авансово осведомен с проектите на Пригожин да се опълчи против Шойгу и началника на въоръжените сили военачалник Валерий Герасимов поради неуспехите във войната против Украйна, заяви „ Ню Йорк Таймс “. Подозренията са, че този военачалник е Суровикин, пълководец, прочут със своята жестокост и грубост.

Сега обвързваният с провоенния канал Рибар, Телеграм, разкри, че Суровикин " не е виждан от събота ".


Свързаният с военните канал съобщи: " Местонахождението на " военачалник Армагедон " не е известно сигурно.

Съществува версия, че той е подложен на разпит.


Каналът съобщи, че въпреки Герасимов официално да е запазил купата си, той " към този момент не взе участие в решаването на въпроси по време на войната ".

В момента командването се реализира от командира на Въздушно-десантните войски Михаил Теплински, оповестява Рибар.


Суровикин беше подложен отпред на съветските военни старания през октомври, само че беше отхвърлен от Путин през януари. Въпреки това той остана заместител на Герасимов.

Преди да изчезне, Суровикин насочи обезверен съботен апел да се откажат от опозицията си против военното управление и да се върнат в базите си " преди да е станало прекомерно късно ". Той разкри, че му е било подредено да се върне в Москва от фронта.

Сега се оказва, че това може да е станало поради съмнения, че е знаел за " преврата ", както и поради подозрения за съпричастност към него.


По това време той съобщи обществено: " Не можем да играем в ръцете на врага в този сложен за страната ни миг. Необходимо е да се подчиним на заповедта на народноизбрания президент на Руската федерация, преди да е станало прекомерно късно “.

Твърди се, че не са го виждали, откогато е записал това известие.

Рибар декларира: „ Въоръженият протест на ЧВК " Вагнер " се трансформира в предлог за огромни чистки в редиците на съветските въоръжени сили и в краш тест за лоялността на министерството. Твърди се, че се прави и чистка на тези, които са посочили поддръжка за въстанието на „ Вагнер “ против командирите на Путин.

Междувременно в обособен отчет се споделя, че Путин се опасява да уволни своя " извънредно рисков " министър на защитата, опасявайки се от него като директен противник.

Отслабеният деспот в последна сметка спря въоръженото въстание през уикенда, което беше ориентирано съответно против Шойгу поради пропуските му във войната, написа „ Дейли мейл “.

Но каналът VChK-OGPU Telegram цитира вътрешен източник, съгласно който Путин не може да се съгласи с настояването на водача на протеста Пригожин да уволни 68-годишния министър на защитата поради известността на Шойгу измежду висшите чиновници.

„ Шойгу е извънредно рисков при положение на оставка, заради познанията си, големия брой правилни нему хора на управителни постове и съществуването на лостове за въздействие в Кремъл “, сподели източникът на канала.

Шойгу е служил по-дълго в съветското държавно управление от Путин и знае „ къде са заровени труповете “.

Той не е като другите министри на Путин, " чието безмълвие и безучастие може да бъде купено с пари ", споделя източникът. " Тук всичко е по-сериозно. Путин не е подготвен за сходен спор в този момент ".

Когато в събота се водеха договаряния с присъединяване на беларуския деспот Александър Лукашенко и шефа на ФСБ Александър Бортников за прекъсване на въоръжения протест, Путин изрично отхвърли да в профил Шойгу. В последна сметка беше подписана договорка, която разреши на Пригожин да отиде безнаказано в заточение, макар че Путин беше оповестил, че шефът на " Вагнер " е отговорен за " измяна " и " изменничество ".

Източниците показват също, че по време на развоя на събитията в събота, Путин е останал без връзка - даже с Лукашенко, който се е опитвал да му помогне в договарянията. Той е контактувал единствено с Бортников. Смята се, че Путин е избягал от Москва в горския си замък във Валдай, където има бункер.

Новите разкрития акцентират дълбоките разцепления и неустойчивостта по върховете на властовата конструкция на 70-годишния Путин, който страда от украинските териториални придобивки във войната.

Американски чиновници също по този начин обявиха, че има признаци, че и други съветски генерали може да са подкрепили опита на Пригожин да смени управлението на Министерството на защитата със мощ. Настоящи и някогашни американски чиновници обявиха, че Пригожин не би почнал въстанието си, в случай че не е вярвал, че други лица на управителни позиции ще му се притекат на помощ.

Някои някогашни чиновници споделят, че Путин може да реши да задържи военачалник Суровикин, в случай че заключи, че той е знаел за проектите на Пригожин, само че не му е оказал помощ. Според анализатори към този момент Путин наподобява има намерение да припише протеста само на Пригожин. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР