Високопоставен генерал застана на страната на опозицията. Той призна опозционера

...
Високопоставен генерал застана на страната на опозицията. Той призна опозционера
Коментари Харесай

Високопоставен генерал мина на страната на опозицията във Венецуела

Високопоставен военачалник застана на страната на опозицията. Той призна опозционера Хуан Гуайдо за законен президент и прикани военните да създадат същото. Подкрепата на армията е основна за президента Николас Мадуро, който отхвърля да организира избори. В доста градове на страната още веднъж имаше демонстрации за и срещу него.

Армията във Венецуела към момента е на страната на Николас Мадуро, само че към този момент има значима смяна в настройките, нещо към което се стреми съперникът му Гуайдо, който се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент и се радва на огромна поддръжка измежду обитаемоте.

Генерал от военновъздушните сили призна 35-годишния опозиционер за законен.
Генерал Франсиско Родригез, Военновъздушни сили на Венецуела: Аз съм военачалник Франсиско Янез Родригез, шеф на стратегическото обмисляне на висшето командване на Боливарските военновъздушни сили. Признавам депутата Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела. 90% от въоръжените сили не поддържат диктатора и застават зад венецуелския народ.
Генералът заяви, че Мадуро държи разполагаем два самолета. Изявлението му стана часове преди следващите демонстрации с искане за оставката на изолирания президент социалист. Не се оповестява по кое време и къде е изработен записът.

Втори февруари е значим ден и за двата лагера в изпадналата в хиперинфлация Венецуела. На тази дата преди 20 години предшественикът на Мадуро Уго Чавес встъпи в служба, а през днешния ден изтича ултиматумът на Запада във Венецуела да се насрочат избори.
 Многохилядни демонстрации възнамеряват във Венецуела Многохилядни демонстрации възнамеряват във Венецуела
За през днешния ден във Венецуела са планувани многохилядни демонстрации. Опозицията излиза на улицата с искане за оставката на президента Николас Мадуро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР