Високо кръвно налягане, диабет, подагра, неправилното хранене може да отключи

...
Високо кръвно налягане, диабет, подагра, неправилното хранене може да отключи
Коментари Харесай

Храните, които ни разболяват

Високо кръвно налягане, диабет, подагра, неправилното хранене може да отключи десетки заболявания. И противоположното - вярното хранене може да ни направи по-здрави.

Андреас Михалсен е уверен в това. Той е един от водещите немски учени, които изследват взаимовръзките сред храненето и заболяванията.

"Ние съвсем сме победили застрашаващите живота заболявания. Днес обаче има повече хронично заболели хора.

9 храни с мазнини, които са подобаващи за диета - СНИМКИ

10 храни, които не би трябвало да ядете на празен корем

15-те най-хубави храни за закуска

Най-важният лечебен принцип при хроничните болести е храненето.

Първо храненето и по-късно медикаментите ", съвета Михалсен.

Главните аргументи за високото кръвно налягане да вземем за пример са наднорменото тегло, незадоволителното придвижване и стресът. Лекарствата могат да провокират странични феномени, а вярното хранене - не.

Според Михалсен човек би трябвало да натъртва на растителните храни или вегатарианството и да заобикаля факторите, предизвикващи високо кръвно като месо, салами и наситени мазнини. Освен това има и обособени типове зеленчуци, ядки, и плодове, които намаляват кръвното.

Например аленото цвекло.

Една до две чаши сок от алено цвекло дневно намаляват кръвното. Авокадото, бадемите, орехите, руколата и спанакът също оказват помощ. Една до две чаши зелен чай или чай от хибискус също способстват за обикновено кръвно.

"Растенията са нещо като мини-аптеки.

Във всички растения има оцветители. Зеленчуците са зелени, червени или жълти. Понякога са горчиви, от време на време лютиви. И това се все вещества, които имат и фармакологичен резултат ", изяснява Михалсен.

Също и при ревматизъм.

"Още от 90-те години знаем, че в храните има субстанции, които работят възпалително - и други, които облекчават възпаленията. По този метод обаче ревматизмът не може да бъде оздравял. При ревматизма медикаментите са неотменна част. Но и храненето може да спомогне, човек да взема по-малко болкоуспокоителни, или кортизон ", споделя ученият.

Противовъзпалително работят да вземем за пример здравословните мазнини, като Омега-3. Тя се съдържа в лененото масло, лененото семе или в орехите. Лекарите разпореждат огромни очаквания и на куркумата.

По-рано се говореше, че млякото оказва помощ при остеопороза, тъй като съдържа доста калций.

Диетата на викингите - по какъв начин се прави и за какво е потребна

Таратор без мляко и шкембе супа без месо - може ли да е вкусно

Яжте по един цитрусов плод на ден. Вижте за какво

Според Михалсен при млякото обстановката е комплицирана.

"То съдържа по едно и също време и доста скотски белтъци. А животинският белтък е киселина за тялото. Също както месото и рибата, прочее. И когато използваме богати на киселини храни, тялото би трябвало да възвърне равновесието посредством своите ресурси. Най-големият контейнер за тях са костите. И организмът изтегля калция и минералите от костите, с цел да блокира киселините. В този смисъл това с млякото е илюзия ", коментира той.

Тоест, в случай че пиеш мляко, в последна сметка организмът изтегля повече калций от костите, в сравнение с получава от млякото. Затова е по-добре да бъде добит от растителни източници.

Човек би трябвало напълно да се откаже от фосфорните киселини.

Тоест никаква кола, а негазирана минерална вода.

В последна сметка Андреас Михалсен предлага растително основаното хранене и по-малко скотски мазнини. Все повече проучвания в тази тенденция демонстрират триумф. Все отново всичко зависи от индивида.

"Храненето е обвързвано на първо място с навиците и чувствата. Храненето не може да бъде предписвано с рецепта. Човек би трябвало самичък да се храни здравословно. Успехът зависи от личната успеваемост ", споделя още ученият.

Най-добре е, още до момента в който е млад и здрав, човек да премисли своите хранителни привички.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР