Висока температура е когато телесната температура на човек надвиши нормалните

...
Висока температура е когато телесната температура на човек надвиши нормалните
Коментари Харесай

Висока температура - причини, симптоми и лечение

Висока температура е когато телесната температура на човек надвиши естествените граници от 36–37 ° C. Това е постоянно срещан медицински знак. Треската може да засегне деца и възрастни.
Други термини за висока температура са тресчица, пирексия и следена хипертермия.
Краткосрочното повишение на телесната температура може да помогне на тялото ви да се пребори с заболяванията. Тежката тресчица обаче може да бъде признак на съществено положение, което изисква незабавна здравна помощ.

Каква е естествената ни температура? Нормалната телесна температура на хората може да варира и се въздейства от фактори като хранене, извършения, сън и кое време на деня. Нашата телесна температура нормално е най-висока към 6:00 часа сутринта и най-ниска към 3 часа през нощта.
Високата телесна температура или треската е един от методите, по които имунната ни система се пробва да се бори с зараза. Обикновено повишението на телесната температура оказва помощ на индивида да позволи зараза. Въпреки това, от време на време може да се увеличи прекомерно високо, в този случай треската може да бъде сериозна и да докара до затруднения.
Лекарите споделят, че до момента в който треската е лека, няма потребност да я сваляте - в случай че треската не е тежка, евентуално оказва помощ за обезвреждане на бактерията или вируса, който предизвиква инфекцията. Лекарствата за събаряне на температура се назовават ​​антипиретици. Ако треската предизвиква непотребен дискомфорт, може да се предложи антипиретик.
Когато температурата доближи или надвиши 38 ° C, тя към този момент е висока и би трябвало да се ревизира на всеки няколко часа.
Тези температури се отнасят за орално премерване, когато термометърът се слага в устата. При естествени температури на подмишниците температурата се мери по-ниска, в сравнение с е в реалност, а броят им се понижава с към 0,2–0,3 ° C.
Симптоми за висока температура Температурата може да бъде измерена в устата, ректума (ануса), под мишницата или вътре в ухото.
Когато някой има висока температура, признаците и признаците са свързани с това, което е известно като болестно държание и могат да включват:
- чувство за мраз
- трептене
- липса на вкус
- дехидратация - предотвратява се, в случай че индивидът пие доста течности
- меланхолия
- хипералгезия или нараснала сензитивност към болежка
- заспалост
- проблеми с концентрацията
- унесеност
- изпотяване
Ако температурата е висока, може да има и мощна нервност, комплициране, делириум и припадъци.

Лечение на висока температура Нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) като аспирин или ибупрофен могат да оказват помощ за понижаване на температурата. Те са налични за закупуване без рецепта или онлайн. Въпреки това, лека тресчица може да помогне в битката с бактерията или вируса, който предизвиква инфекцията. Може да не е нужно да я сваляте.
Ако високата температура  е породена от бактериална зараза, лекарят може да предпише антибиотик.
Ако тя е породена от простуда, която е породена от вирусна зараза, НСПВС могат да се употребяват за облекчение на неприятни признаци. Антибиотиците нямат резултат против вируси и няма да бъдат предписани от вашия доктор за вирусна зараза.
Прием на течности: Всеки с висока температура би трябвало да употребява доста течности, с цел да предотврати дехидратацията. Дехидратацията ще усложни всяко заболяване.
Топлинен удар: НСПВС няма да бъдат ефикасни, в случай че високата температура на индивида е породена от горещо време или продължителни усилени извършения. Пациентът би трябвало да се охлади. Ако са комплицирани или в безсъзнание, би трябвало неотложно да се лекуват от доктор.
Как да лекуваме висока температура вкъщи
Грижата за висока температура зависи от нейната тежест. Нискокачествената тресчица без други признаци нормално не изисква здравно лекуване. Пиенето на течности и отмора в леглото нормално са задоволителни, с цел да се преборите с тресчица.
Когато високата температура е съпроводена от леки признаци, като общ дискомфорт или дехидратация, може да бъде потребно да се лекува нарасналата телесна температура посредством:
- като се уверите, че температурата в помещението, където индивидът почива, е удобна
- взимате постоянна вана или душ, употребявайки хладка вода
- приемате на ацетаминофен или ибупрофен
- пиете на доста течности
Причини за Причини Треската може да бъде породена от редица фактори: зараза, като стрептокок, грип, варицела или пневмония ревматоиден артрит някои медикаменти преекспониране на кожата на слънчева светлина или слънчево изгаряне топлинен удар, възникващ или от излагане на високи температури или продължителни усилени извършения дехидрация силикоза, тип белодробна болест, породена от дълготрайно излагане на силициев прахуляк корист с амфетамин отвод от алкохол Видове грубост Треска може да бъде: невисок клас, от 100,5–102,1 ° F или 38,1–39 ° C умерено, от 102,2–104,0 ° F или 39,1–40 ° C високо, от 104,1–106,0 ° F до или 40,1–41,1 ° C хиперпирексия, над 106,0 ° F или 41,1 ° C Височината на температурата може да помогне да се уточни какъв вид проблем го предизвиква. Продължителност на времето Треска може да бъде: изострен, в случай че продължава по-малко от 7 дни суб-остър, в случай че продължава до 14 дни продължителен или персистиращ, в случай че продължава повече от 14 дни висока температура
- зараза, като стрептокок, грип, варицела или пневмония
- ревматоиден артрит
- някои медикаменти
- преекспониране на кожата на слънчева светлина или слънчево изгаряне
- топлинен удар, възникващ или от излагане на високи температури или продължителни усилени извършения
- дехидрация
- силикоза, тип белодробна болест, породена от дълготрайно излагане на силициев прахуляк
- корист с амфетамин
- отвод от алкохол
Видове висока температура Степен

- невисок клас, от 38,1–39 ° C
- умерена, от 39,1–40 ° C
- доста висока, от 40,1–41,1 ° C
- хиперпирексия, над 41,1 ° C
Височината на температурата може да помогне да се уточни какъв вид проблем го предизвиква.
Продължителност

- остра, в случай че продължава по-малко от 7 дни
- суб-остра, в случай че продължава до 14 дни
- хронична или персистираща, в случай че продължава повече от 14 дни
Висока температура при деца
Децата с висока температура могат да развият фебрилен спазъм, прочут още като фебрилна припадък или фебрилна спазъм. Повечето от тях не са съществени и могат да бъдат резултат от ушна зараза, гастроентерит, респираторен вирус или простуда. По-рядко фебрилните гърчове могат да бъдат породени от нещо по-сериозно, като да вземем за пример менингит, бъбречна зараза или пневмония.
Фебрилни припадъци най-често се появяват при деца на възраст от 6 месеца до 6 години и засягат момчетата по-често от девойките.
Припадъците се появяват, тъй като телесната температура се покачва прекомерно бързо, а не тъй като се поддържа дълго време.

1. Прост фебрилен пристъп - припадъкът продължава не повече от 15 минути (в множеството случаи по-малко от 5 минути) и не се появява още веднъж през 24-часов интервал.
Обикновено включва цялото тяло - генерализиран тонично-клоничен пристъп. Повечето фебрилни гърчове са от този вид.
Симптоми - тялото става сковано и ръцете и краката стартират да потрепват, пациентът губи схващане (но очите остават отворени).
Възможно е погрешно дишане и детето може да уринира, да дефектира или и двете. Може да има и повръщане.
2. Сложен фебрилен пристъп - припадъкът продължава по-дълго, връща се по-често и има наклонност да не визира цялото тяло, а по-скоро единствено част от тялото.
Този вид гърчове е причина за повече терзания от елементарните фебрилни припадъци.
В множеството случаи дете с пристъп би трябвало да бъде прегледано от здравно лице. Температурата може да се управлява с ацетаминофен (парацетамол). Ако е належащо, може да се предпише антиконвулсант, като натриев валпроат или клоназепам.
Диагноза Диагностицирането на тресчица е просто - температурата на пациента се мери, в случай че показанието е високо, те имат температура. Важно е да приемате температурата на индивида, когато е неподвижен, тъй като физическата интензивност може да го стопли.

- Температурата в устата е над 37,7 ° C.
- Температурата в ректума (ануса) е над 37,5–38,3 ° C.
- Температурата под мишницата или вътре в ухото е над 37,2 градуса.
Тъй като високата температура е симптом, а не болест, когато лекарят е удостоверил, че има нараснала телесна температура, може да се назначат избрани диагностични проби. В взаимозависимост от това какви други признаци и признаци съществуват, те могат да включват кръвни проби, проби за урина, рентгенови лъчи или други образни сканирания.

Кога да се отиде на доктор? Леката тресчица нормално може да се лекува вкъщи. В някои случаи обаче високата температура може да бъде признак на съществено здравно положение, което изисква навреме лекуване.

- е по-малко от 3 месеца и с температура над 38 ° C 
- е сред 3 и 6 месеца и има температура над 38,8 ° C  и наподобяват извънредно раздразнителни, летаргични или неприятни
- е сред 6 и 24 месеца и има температура по-висока от 39 ° C, която продължава по-дълго от един ден

- има телесна температура над 39 ° C
- е имало висока температура повече от три дни
- реализира неприятен контакт с очите
- наподобява неспокойно или раздразнителено
- неотдавна е имало една или повече имунизации
- има съществено здравно заболяване или нарушена имунна система

- имате телесна температура над 39,4 ° C
- имате  висока температура повече от три дни
- имате съществено здравно заболяване или нарушена имунна система

- мощно главоболие
- отичане на гърлото
- кожен обрив, изключително в случай че обривът се утежни
- сензитивност към ярка светлина
- скована болежка в шията и шията
- настойчиво повръщане
- безхаберие или нервност
- болежка в корема
- болежка при уриниране
- мускулна уязвимост
- проблеми с дишането или болки в гърдите
Вашият доктор евентуално ще извърши физикален обзор и медицински проби. Това ще помогне да се дефинират повода за високата температура и ефикасен курс на лекуване.
Превенция Високата температура нормално се предизвиква от бактериални или вирусни инфекции. Добрите хигиенични практики оказват помощ да се понижи рискът от развиване на зараза. Това включва измиване на ръцете преди и след хранене и след отиване до тоалетната.
Човек с висока температура, породена от зараза, би трябвало да има допустимо минимален контакт с други хора, с цел да не се популяризира инфекцията. Който се грижи за пациента, би трябвало постоянно да мие ръцете си с топъл сапун и вода.
източник: www.medicalnewstoday.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР