Висока оценка за дискусиите на Срещата на върха по инициативата

...
Висока оценка за дискусиите на Срещата на върха по инициативата
Коментари Харесай

Китай може да разчита на българското европредседателство

Висока оценка за полемиките на Срещата на върха по самодейността „ 16+1 “ и постигнатите договорености дадоха министър-председателите на България и на Китай Бойко Борисов и Ли Къцян. Двамата разговаряха в Будапеща в понеделник.

Премиерът Борисов благодари на Ли Къцян за неговата мощна поддръжка илична ангажираност с самодейността, по която към този момент стартира реализацията на планове в тази част на Европа, допринасящи за възстановяване на инфраструктурата и свързаността в района. Той уточни, че това ще остане във фокуса на България като последваща страна-домакин на форума, защото дава отговор и на целите й по време на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Борисов удостовери и поддръжката на българското държавно управление и за другата китайска самодейност - „ Един пояс, един път”, както и за Платформата за съгласуваност сред Европейски Съюз и Китай.
България цени високо връзките си с Китайската национална република. Те се основават на обичайно другарство, взаимно почитание, предпочитание за разширение на съдействието и за изпълването му с съответни, на практика резултати, сподели Борисов. Като области, открити за китайски вложения, той уточни енергетиката, инфраструктурата, превоза, селското стопанство, индустриалните зони, електронната търговия, нововъведенията, медицината.

Двамата министър председатели означиха откриването в София преди дни на първия Китайски културен център и показаха очакване той да се трансформира в привлекателно средище за културен продан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР