Виртуалният футбол вече носи повече пари от истинския. Поне такъв

...
Виртуалният футбол вече носи повече пари от истинския. Поне такъв
Коментари Харесай

Аномалия! Вижте от какво ФИФА печели най-много

Виртуалният футбол към този момент носи повече пари от същинския. Поне подобен е казусът с бюджета на Международната федерация на футболните асоциации (ФИФА) за 2020-та, написа Гонг. Геймърите към момента са надалеч от галактическите заплати на Меси и Неймар, само че международната централа към този момент разчита повече на приходите от техните занимания, в сравнение с от ритането на топка.

В случая става въпрос за особеност, защото миналата година бе необикновена както за футбола, по този начин и за електронните му симулации. Докато пандемията стана причина за отменянето на куп надпревари от нормалния календар, то геймърите се приспособиха бързо към онлайн съревнования, а покупките на новите игри означиха същински взрив. Така общите доходи на ФИФА за 2020-а възлизат на 266,5 милиона $, а повече от половината – $158,9 млн., се дължат на авторски права.

„ Ключов източник на доходи се явяват брандинг лицензите за видео игри – гласи част от формален отчет на централата. - За разлика от доста браншове на стопанската система, които са фрапантно наранени от COVID-19, гейминг промишлеността се потвърди като доста по-жизнеспособна по време на пандемията. “

По време на всеобщия взрив в разгара на пандемията, който докара до нарастване на гейминг пазара с над 20%, FIFA 21 сложи куп върхове по продажби, като задмина съперниците Call of Duty и Grand Theft Auto. От разработчика ЕА се похвалиха, че франчайзът към този момент има общо 325 милиона продадени копия в историята си – безспорен връх в историята на видеоигрите. Голям е напредъкът в нови пазари като Полша, Русия и Турция, където се харчи повече версията за личен компютър. Следващата цел на компанията е да направи виртуалния футбол още по-удобен и за мобилните телефони.

Разбира се, към този момент няма по какъв начин гейминг приходите да се трансфорат в резистентен модел за финансиране на ФИФА. Още повече, че разноските са обилни – за 2020-та централата е похарчила над 1 милиард $, част от тях като избавителни проекти за разнообразни действия в изискванията на пандемия. Още идната година международното състезание в Катар ще обърне сензитивно тренда в интерес на същинския футбол, само че ФИФА поглежда все по-смело и към екрана. Централата към този момент провежда международно състезание и международно клубно състезание по FIFA, както и „ Чалънджър “ серии, а следва и първата Континентална купа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР