Virgin Galactic успешно изпрати първия си пробен полет до предела

...
Virgin Galactic успешно изпрати първия си пробен полет до предела
Коментари Харесай

Virgin Galactic изведе първия си пасажер до ръба на космоса

Virgin Galactic сполучливо изпрати първия си експериментален полет до лимита на земната орбита. Полетът бе осъществен от шефа на инструктурите в компанията Бет Мозес, предружавана от двама водачи. Заедно те доближиха към 65 километра над Земята, което е напълно покрай интернационално приетата граница на космоса.
Това несъмнено е добра вест за тези повече от 600 души от 58 страни , които са платили напълно или са дали депозит за суборбиталните полети на Virgin Galactic. Някои от тези кандидат-пътници чакат към този момент цели 14 години.

Мозес и водачите летяха на борда на SpaceShipTwo VSS Unity . Инструктурката, която ще тренира бъдещите галактически туристи, трябваше да оцени полета и изискванията в кабината за пасажери. След това тя го назова „неописуем преход“, а на създателя на милиардера на компанията Ричард Брансън тя сподели, „ще ви хареса.“

Брансън е измежду тези магнати, които се състезават, с цел да изведат пасажери в космоса, а Virgin Galactic интензивно бележи напредък, лети по-високо и по-бързо с по-тежки товари, с цел да симулира тежестта на пасажерите. Само преди няколко месеца SpaceShipTwo доближи космоса за първи път. Брансън се надява да бъде първият пасажер на първия търговски полет на SpaceShipTwo още през това лято. Ако компанията успее, тя ще предложи 90-минутни полети на преференциална цена от 250 000 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР