Виното е най-старата напитка, произвеждана от човека. Тя е едно

...
Виното е най-старата напитка, произвеждана от човека. Тя е едно
Коментари Харесай

Мезета за бяло вино

Виното е най-старата напитка, създавана от индивида. Тя е едно естествено знамение с възвишен усет, което въздейства благотворно на здравето, прочиства организма на насъбраните токсини, укрепва имунитета. Заедно с това негова съществена роля е да съпровожда храната ни на трапезата. За да се насладим същински на вкусовите качества на ястията и напитката, би трябвало да държим сметка кое вино за какви мезета и ястия е уместно, тъй като белите и алените виновност си подхождат с друг вид храна и се съчетават с разнообразни усети.

Храни за бяло вино и бяло вино за храни

Бялото вино е лека напитка и има свои характерни качества. То се съчетава с избрани храни, разнообразни от тези, подобаващи за по-тежките червени виновност, а храните и мезетата, подобаващи за двата съществени типа вино, не са доста.

Първото нещо, което би трябвало да се знае за потреблението на бяло вино, е, че то би трябвало да бъде сервирано в стъклена чаша с висок дирек. Бялото вино би трябвало да се пие на избрана температура и високата ръкохватка ще попречи да се затопли от телесната топлота. Така то ще остане пивко от самото начало, до момента в който се употребява.

Бялото вино не е изключително уместно да се пие със салата. Все отново ще се получи добра композиция, в случай че салатата е от зеленолистни зеленчуци, които са подправени с най-големия другар на бялото вино - сиренето. Всички типове сирена са уместно мезе за бяло вино. Салатите с майонеза или на млечна основа също са подобаващи за бялото вино.

Бялото вино върви с бяло месо. Пилешките гърди, множеството риби и всички морски блага, както и заешкото месо са уместно плато към бялото вино. Мазните риби като сьомга и шаран могат да се сервират с двата типа вино-бяло и алено, само че повече подхождат на бялото.

Бялото вино и десертите също са подобаващи за съчетание, изключително в случай че десертът е на плодова основа или със сирене. Чийзкейк, плодов къс, сметанова торта вървят добре с чаша охладено бяло вино. За шоколад и вино важи същото, както при месото, светлият шоколад върви със ярко на тип вино.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР