Вината за решетките в парламента бе хвърлена върху Възраждане.Вътрешните тежки

...
Вината за решетките в парламента бе хвърлена върху Възраждане.Вътрешните тежки
Коментари Харесай

Хвърлиха върху Възраждане вината за решетките в парламента

Вината за решетките в Народното събрание бе хвърлена върху " Възраждане ".

Вътрешните тежки железни порти са инсталирани по искане НСО, заяви ръководителят на Народно събрание Никола Минчев пред публицисти в коридорите на Народно събрание.

Той изясни, че не си спомня чие е решението за монтиране на решетките, само че мотив са митингите на „ Възраждане ” през януари тази година, когато протестиращи се пробваха да нахлуят в постройката.

„ Не си припомням да съм подписвал, само че ще погледна, с цел да ви уверя, дали съм тъкмо аз ”, сподели още Минчев и увери, че са спазени всички процедури при монтажа на решетките, защото Народното събрание е монумент на културата.

„ За сигурността се доверяваме на специалистите. По мотив сигурността имаме и други оферти, само че не всички можем да приемем, тъй като въпреки всичко би трябвало да запазим и образа и духа на постройката ”, добави Минчев.

„ Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с железни решетки, Народното събрание да бъде непрекъснато оградено с железни преграждения “, съобщи по-рано през днешния ден в декларация от името на парламентарната група на „ Възраждане " Елена Гунчева.

От пресцентъра на НСО потвърдиха пред bTV, че решетките са инсталирани по тяхно предложение и прибавиха, че тази рекомендация е дългогодишна. Същите железни решетки има и на входовете на някогашния партиен дом, където заседава за малко в края на мандата си 44-ото Народно събрание. Последните са инсталирани през декември 2019 година на входа на постройката откъм Ларгото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР